Menu
Fredrik Bjørkan skal igjen ikle seg den gule Bodø/Glimt-drakten. Foto: Terje Pedersen / NTB

Landslagsback Fredrik Bjørkan tilbake i Bodø/Glimt – 2,5 års kontrakt

Venstrebacken Fredrik Bjørkans utenlandsopphold har ikke gått helt etter planen. Nå er han igjen klar for moderklubben Bodø/Glimt i Eliteserien.

Av NTB | 04.01.2023 18:25:05

Sport: Overgangen ble bekreftet onsdag etter at både VG og Nettavisen tidligere erfarte at 24-åringen ville resignere for de gulkledde.

– Vi er her for å avsløre Bodøs kanskje dårligst bevarte hemmelighet. Fredrik André Bjørkan er tilbake og er blitt enig om en kontrakt på to og ett halvt år. Vi er fornøyd med å ha ham tilbake, innledet Bodø/Glimts sportslige administrative leder Håvard Sakariassen onsdagens pressekonferanse med.

– Det er utrolig deilig å være her, og jeg gleder meg til å komme i gang, sa Bjørkan.

– Det føles rett å komme tilbake hit og deilig å møte folket her igjen. Det var også en del nytt her siden jeg var her sist, sa 24-åringen etter ankomsten til Aspmyra.

Han ble så leid ut til nederlandske Feyenoord foran årets sesong, men heller ikke der har det klaffet. VG har skrevet at Bjørkan går tilbake til Glimt gratis etter at kontrakten med Hertha ble terminert.

– Vi var også tidligere ute etter å få ham hit på et lån, men det lyktes ikke. Det er først de to siste ukene at det skjedde noe konkret, og jeg er sikker på at dette vil bli bra for Bodø/Glimt, sa Sakariassen.

Bjørkan er den tredje spilleren som returnerer til Bodø etter mislykkede opphold i utenlandske klubber. Tidligere har Patrick Berg og Marius Lode kommet tilbake.

Bodø/Glimt reiser til Spania for en treningsleir om en ukes tid.

Bjørkan forlot Bodø/Glimt vederlagsfritt etter 2021-sesongen. Han signerte deretter for Hertha Berlin, men det ble lite spilletid og få sjanser for landslagsbacken i Tyskland.

Glimt har tidligere hentet Omar Elabdellaoui til klubben foran utslagsrundene i conferenceligaen som starter i februar. Bodø/Glimt møter polske Lech Poznan og hjemmekamp 16. februar med returkamp i Polen torsdagen etter.

(©NTB)