Menu
Johannes Lamparter har tatt over ledelsen i verdenscupen i kombinert. Foto: Andreas Schaad / AP / NTB

Lamparter med klar seier i Seefeld – Oftebro treer

Johannes Lamparter dominerte kombinertfeltet igjen og tok et poengjafs i verdenscupen med seier i Seefeld. Jens Lurås Oftebro viste form og ble nummer tre.

Av NTB | 29.01.2023 14:05:15

Sport: – Det var moro, det. Jeg hadde venner og familie på tribunen her, så det var gøy å endte på pallen i Seefeld-trippelen, sa Oftebro til NRK.

Ingen kunne stoppe formsterke Lamparter etter at han gjorde det best i hoppbakken og gikk ut i tet i langrennet. Østerrikeren var sterk fra start og fikk et sololøp hele veien til mål på hjemmebane. Han er første østerrikske vinner av Seefeld-trippelen.

– Fantastisk. Jeg kommer aldri til å glemme denne dagen, sa han.

– Jeg fikk til et godt hopp og gjorde en av mine beste konkurranser. Jeg nøt det.

Lamparter vant to av rennene i Seefeld, mens Oftebro tok seieren fredag. Nordmannen er pigg i langrenn, men avstanden i hoppbakken ble for stor til at han kunne matche Lamparter søndag. Søndagens toer Julian Schmid er nærmest, 101 poeng bak. Deretter følger Oftebro og Riiber.

Oftebro måtte ta initiativet i forfølgergruppen som etter hvert tok igjen toeren fra hoppingen, Vinzenz Geiger. Dermed dannet det seg en gruppe på seks mann som skulle slåss om 2.- og 3.-plassen.

Geiger hadde spart krefter og forsøkte seg på et rykk i den siste motbakken. Bare Oftebro og Schmid klarte å følge ham.

På oppløpet var Schmid raskest og slo Oftebro med 0,9 sekund. Geiger ble henvist til 4.-plass.

Andreas Skoglund ble nest best av nordmennene med sin 21.-plass. Espen Andersen fulgte på plassen bak, mens Simen Tiller ble nummer 33 og Espen Bjørnstad nummer 34.

Seieren i Seefeld-trippelen sikrer ham 200 verdenscuppoeng, og han har dermed en solid ledelse til sykdomsplagede Jarl Magnus Riiber og de andre konkurrentene i sammendraget.

– Det var som jeg fryktet, at tyskerne og østerrikerne har en mann foran, så da måtte jeg gjøre jobben selv. Det er ulempen når Jarl (Magnus Riiber) ikke er med, sa Oftebro.

(©NTB)