Menu
Color Hybrid må inntil videre seile fra Larvik til Strömstad til det blir en avklaring om godkjenning for havnen i Sandefjord. Foto: Erik Flaaris Johansen / NTB

Kystverket håper å ha svar om Sandefjord havn i løpet av uka

Color Line håper på rask avklaring og at seilingene til Strömstad snart kan gå fra Sandefjord igjen. Kystverket tror det kan komme svar i løpet av uka.

Av NTB | 24.06.2024 12:13:11

Økonomi og næringsliv: Color Line har gjennom helgen seilt fra Larvik etter at Kystverket fredag avslo Sandefjord Havns søknad om videre godkjenning som internasjonal havn.

Color Line flyttet midlertidig sine to daglige seilinger fra Sandefjord til Larvik. Avviklingen har gått fint, ifølge selskapet.

– Men det skaper utfordringer for oss fordi skip og havnefasiliteter er tilpasset for Sandefjord, ikke Larvik. Heldigvis klarer vi å gjennomføre avganger som normalt, sier kommunikasjonsdirektør Erik Brynhildsbakken i Color Line til NTB.

Kystverket har mottatt den nye søknaden fra Sandefjord kommune, men det er per i dag vanskelig å si noe nærmere om hvordan det ligger an, ifølge avdelingsdirektør Richard Lobb Utne.

– Det beror på utfallet av analysen. Dette er omfattende dokumenter og krevende sakskomplekser som vil ta tid, men vi har satt inn ekstra ressurser, sier han.

– Det er grunn til å tro at vi har mer informasjon å komme med i løpet av uken. Vi håper å ha svar så snart som mulig, tilføyer han.

– Vi har prøvd å forklare hvorfor vi ikke kan godkjenne det arbeidet de hittil har levert, sier han.

Nå har kommunen altså sendt inn en ny analyse av sikringsrisikoen ved havnen. Hvis analysen er tilstrekkelig og den blir godkjent, vil havnen kunne åpnes igjen ganske raskt, ifølge Dimmen.

Hva konkret Kystverket har etterlyst av sikringstiltak, kan de ikke gå inn på fordi slike opplysninger er unntatt offentlighet.

– Vi opplevde at kundene klarte å omstille seg veldig godt. En stor andel av dem som var booket inn, fikk reist med oss i helgen, sier Brynhildsbakken.

Nå håper fergeselskapet på avklaring fra Kystverket og Sandefjord kommune så raskt som mulig.

Kystverket har vært i kontakt med Sandefjord kommune angående havnen i lang tid, opplyste direktør for navigasjonsteknologi og maritime tjenester Arve Dimmen til NRK i helgen.

Color Line sier tilbudet inntil videre kan fortsette omtrent som normalt. Selskapet har måttet gjøre noen tilpasninger, men har to rundturer til Strömstad hver dag som vanlig. De seiler på omtrent samme tid, og de har satt inn buss fra Sandefjord for de reisende som trenger hjelp med transport til Larvik.

(©NTB)

Flere nyheter: