Menu
Det blir alpinfest i Kvitfjell to ganger både i 2024 og 2025. Foto: Geir Olsen / NTB

Kvitfjell får dobbel verdenscuphelg også i 2025

Det internasjonale skiforbundet (FIS) har avgjort at Kvitfjell blir verdenscuparrangør i alpint for kvinner og menn både i 2024 og 2025.

Av NTB | 30.09.2023 09:42:27

Sport: Det har aldri skjedd tidligere at Norge får være vertskap for verdenscuphelger i alpint for begge kjønn to år på rad. Fra før var det kjent at Kvitfjell er inne på kalenderen to ganger neste sesong, og på FIS’ høstmøte i Zürich ble det banket gjennom at det samme skjer i 2024/25-sesongen.

– Med Norges fantastiske sportslige suksess de siste årene, og med framtidige internasjonale kalendere som i større grad åpner for nye arrangører, er det vår tur til å arrangere verdenscuprenn for kvinner og menn i løpet av samme sesong, sier skipresident Tove Moe Dyrhaug.

– En fantastisk anerkjennelse for norsk alpinsport, både for arrangør og oss. Det blir fantastisk når kvinnene og mennene skal kjøre verdenscup i samme sesong i Kvitfjell i Norge. Her har publikumet en fin mulighet til se våre stjerner i aksjon på hjemmebane, både på kvinne- og herresiden. Det er viktig at våre utøvere får muligheten til å konkurrere i verdenscupen på hjemmebane, sier alpinistenes sportssjef, Claus Johan Ryste.

På høstmøtet ble det for øvrig grundige diskusjoner rundt kombinasjonsgrenen for lag. Alpinkomiteen anbefalte at man ikke har lagkonkurransen med på 2023/24-kalenderen slik at man får mer tid til å analysere og jobbe med regeldetaljer for å forbedre produktet samtidig som man ivaretar fair play.

«Det planlegges fortsatt for at lagkombinasjonen skal være på programmet i store arrangementer i framtiden, slik som alpin-VM», heter det i en melding fra FIS.

(©NTB)

Flere nyheter: