Menu
Kajsa Vickhoff Lie og Ragnhild Mowinckel kan glede seg til renn på hjemmebane også neste år. Foto: Geir Olsen / NTB

Kvitfjell får både herre- og kvinnerenn i verdenscupen

Kvitfjell-arrangøren kan se fram til to verdenscuphelger i alpint kommende sesong.

Av NTB | 05.05.2023 17:24:04

Sport: Det ble avgjort på Det internasjonale ski- og snowboardforbundets (FIS) kalenderkonferanse i Dubrovnik. Mennene skal kjøre verdenscup i den norske fartsløypa i midten av februar, mens det er kvinnenes tur i starten av mars.

– Dette er en fantastisk anerkjennelse for norsk alpinsport, både for arrangøren og oss. Her har publikum en fin mulighet til se våre stjerner i aksjon på hjemmebane, både på kvinne- og herresiden, og det er viktig at våre utøvere får muligheten til å konkurrere i verdenscupen på hjemmebane, sier alpinistenes sportssjef Claus Johan Ryste.

Det har aldri tidligere vært arrangert egne verdenscuphelger for både menn og kvinner i Kvitfjell i samme sesong. Sist sesong ble det kjørt verdenscuprenn for kvinnene.

Det norske vintersportsstedet har fått mye ros under konferansen i Dubrovnik.

– Mange har framhevet Kvitfjell denne uka. Blant annet for det vi har gjennomført av konkurranser de siste årene, både organisering, teknisk gjennomføring og snøforholdene. Dette setter vi pris på. Lagene trives her, og alle vil tilbake hit, sier leder for organisasjonskomiteen, Ole Kristian Kirkerud.

Alle vedtakene fra Dubrovnik skal formelt godkjennes på FIS’ styremøte 24. mai. Planen for Kvitfjell-rennene neste sesong ser slik ut:

* 17. februar: Utfor menn

* 18. februar: Super-G menn

* 2. mars: Utfor kvinner

* 3. mars: Super-G kvinner

(©NTB)

Flere nyheter: