Menu
Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB

Kvinne dømt for å hetset barnevernansatte

En 21 år gammel kvinne fra Rogaland er dømt til 30 dagers fengsel for å ha hetset barnevernsansatte i en Facebook-gruppe. Dommen en nå rettskraftig etter at Høyesterett forkastet anken.

Av tomas | 01.07.2024 11:16:15

Kriminalitet og rettsvesen: En 21 år gammel kvinne er dømt til 30 dagers fengsel for å ha hetset barnevernsansatte i flere år. Dommen fra Høyesterett er nå rettskraftig. Det melder både Haugesunds avis og fagbladet Fontene.

Kvinnen delte en rekke hatefulle ytringer om barnevernsansatte i en Facebook-gruppe med tusenvis av medlemmer. I kommentarfeltet skrev flere andre medlemmer sjikanerende kommentarer, som førte til at ukjente kontaktet en barnevernsansatt og hennes barn.

Barnevernsansatte ble tvunget til å gå med voldsalarm etter truslene, og forteller at saken har hatt en stor belastning på både henne og hennes familie.

Dommen innebærer at kvinnen må betale 15.000 kroner i oppreisningserstatning til den fornærmede barnevernsansatte. Hun må også betale 3000 kroner i saksomkostninger.

Kvinnens advokat mener at dommen ikke er grundig nok i sin begrunnelse, og at hennes klient sine ytringer faller inn under ytringsfriheten. De jobber derfor med å sende inn en anke til Den europeiske menneskerettighetsdomstolen (EDM).

Rettelse 8.juli.2024: I første publikasjon av saken skrev vi: «Hun truet også barnevernsansatte, og sendte meldinger til barnas skole» Dette skal ha vært skrevet av andre kommentatorer i den omtale Facebook-gruppen.

Kvinnen er derimot dømt for for brudd på straffelovens paragraf 266 «for ved skremmende eller plagsom opptreden eller annen hensynsløs atferd å ha forfulgt en person eller på annen måte krenket en annens fred».

21-åringen er en profilert barneverns-kritiker og mener dommen er feil. Hun jobber for å anke saken inn for Den europeiske menneskerettighetsdomstolen (EDM).

Flere nyheter: