Menu
Sergio Garcia hadde ingen god dag i Dallas mandag. Foto: Charles Laberge / LIV Golf via AP / NTB

Kvalikmareritt for spansk golfstjerne – mister trolig US Open

For første gang på 25 år ser majorturneringen US Open ut til å gå uten Sergio Garcia. En marerittaktig avslutning på kvalifiseringen spolerte for golfstjernen.

Av NTB | 21.05.2024 08:09:30

Sport: 44-åringen, som har spilt hver US Open siden debuten i 2000, gikk den første av to kvalifiseringsrunder på 66 slag. Underveis på runde nummer to så spanjolen ut til å sikre seg en plass også i årets mesterskap, men så snudde det.

Et vannbesøk og en påfølgende dobbeltbogey på par fem-hullet 16 sendte ham nedover på resultatlistene, og til slutt måtte han og seks andre ut i playoff om seks plasser. Der ble spanjolen den eneste som gjorde bogey på det første playoffhullet, og dermed var han ute, skriver Golf Digest.

US Open-kvalifiseringen omtales ofte av golfspillere som «den lengste dagen i året». De skal nemlig gjennom 36 hull (to runder) på samme dag.

Garcia er imidlertid satt opp som reserve i turneringen og kan komme med om spillere trekker seg.

Spanjolen spiller til daglig på LIV-touren og får dermed ikke poeng på verdensrankingen. Det gjør at han må gjennom kvalifiseringer for å få plass i Open-mesterskapene.

Årets utgave av US Open avvikles på Pinehurst i North Carolina i midten av juni. Norske Viktor Hovland blir høyst trolig å se der.

(©NTB)