Menu
Bolivias tidligere forsvarssjef, general Juan José Zúñiga, eskorteres ut av en politistasjon lørdag for å bli overført til et høysikkerhetsfengsel. Der skal han sitte fram til rettssaken mot ham starter. Han og 20 andre er tiltalt for terrorhandlinger og for væpnet opprør etter det mislykkede kuppforsøket tidligere denne uken. Foto: Juan Karita / AP / NTB

Kuppgeneral i Bolivia overført til høysikkerhetsfengsel

Generalen som er siktet for å ha ledet det mislykkede kuppforsøket i Bolivia denne uken, er overført til et høysikkerhetsfengsel i påvente av rettssak.

Av NTB | 29.06.2024 22:03:17

Kriminalitet og rettsvesen: General Juan José Zúñiga er siktet for terrorhandlinger og for å ha startet et væpnet opprør.

– Sannheten vil komme for en dag, sa Zúñiga til pressen lørdag idet han ble ført ut fra en politistasjon og inn i en ventende fangetransport. Deretter ble han kjørt til høysikkerhetsfengselet Chonchocoro i utkanten av hovedstaden La Paz.

Zúñiga ble pågrepet etter at kuppforsøket ble slått ned. Han har flere ganger etter pågripelsen hevdet at landets president Luis Acre beordret ham til å utføre kuppforsøket, noe Acre og resten av regjeringen benekter.

Det var onsdag kveld norsk tid at militærkjøretøy dundret inn i porten til presidentpalasset i Bolivias hovedstad La Paz. I flere timer forsøkte soldater å storme bygget og ta kontroll over området, før de plutselig snudde.

Til sammen 21 personer er pågrepet etter kuppforsøket og siktet for terrorhandlinger og for væpnet opprør. En høytstående regjeringskilde har sagt til en lokal TV-stasjon at de pågrepne risikerer mellom 14 og 30 års fengsel dersom de blir kjent skyldig.

(©NTB)

Flere nyheter: