Menu
Zakaria Sawo sikret 2-1-seier for Start. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Kunstmål da Start snudde til seier i sørlandsderbyet: – Useriøst

Zakaria Sawo ble den store helten for Start da han snudde til 2-1-seier mot sørlandsrivalen Jerv i 1. divisjon fredag kveld.

Av NTB | 23.06.2023 21:29:06

Sport: – Det er helt vilt. Jeg ble byttet ut for ti minutter siden, men jeg er fortsatt drit sliten. For en kamp. Vi er veldig, veldig gode i dag, og det er veldig fortjent, sa Start-spiller Henrik Robstad til TV 2.

– Når du kommer under og klarer å snu det, blir det enda bedre, la han til.

Det var imidlertid Jerv som kom best i gang da Lucas Larade banket gjestene i ledelsen etter 56 minutter. Målet kom etter forsvarsrot fra vertene.

Start-spillerne klarte ikke å klarere etter en corner, noe som ga André Richstad muligheten til å banke til. Skuddet gikk imidlertid via en Start-spiller før det endte opp hos Larade, som bredsidet Grimstad-laget i ledelsen.

Gleden ble imidlertid kortvarig, da Alagie Sanyang stupte inn utligningen på et innlegg fra Sander Sjøkvist, bare 18 minutter senere.

Snuoperasjonen ble imidlertid et faktum da Zakaria Sawo viste fram et stykke fotballmagi og brassesparket inn vinnermålet, ett minutt før full tid.

– Det blir for useriøst. Det er ikke sånn du ser hver dag, sa Robstad.

– Det røde kortet var verdt det, konkluderte Robstad.

Det klarte de, og Kristiansand-klubben klatrer dermed opp på 5.-plass på 1. divisjonstabellen. Det skiller bare fire poeng opp til serieleder Kongsvinger.

Fem minutter senere så det virkelig ut til å rakne for Jerv da Mathias Grundetjern trodde han hadde snudd kampen for vertene, men dessverre for det oppmøtte Start-publikummet måtte de slukøret se bort på linjedommeren som hadde vinket av for offside.

I jubelrusen dro Sawo av seg drakten og dro dermed på seg sitt andre gule kort for kveld, noe som gjorde at Start måtte holde unna med én mann mindre.

(©NTB)