Menu
Kunder av strømselskapet Elvia tar saken om strømmålere de mener gjorde dem syke, til EMD etter avslag fra Høyesterett. Foto: Erik Johansen / NTB

Kunder tar sak om strømmålere til EMD

Kundene som tapte saken om helseplager som følge av Elvias strømmålere, tar den videre til Den europeiske menneskerettighetsdomstolen (EMD).

Av NTB | 24.07.2023 20:53:01

Økonomi og næringsliv: Det skjer etter at Høyesteretts ankeutvalg besluttet ikke å behandle anken til ni nettkunder av strømselskapet Elvia, melder AdvokatWatch.

– Saken gjelder spørsmålet om sårbare grupper har krav på fritak fra det som for dem er helseskadelig teknologi, skriver advokat Hugo P. Matre i Schjødt advokatfirma i en epost til nettstedet.

Kundene mener at de fikk helseplager av strømmålere, og nå har åtte av dem besluttet å ta saken videre til menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg.

De hevder at staten har gjort inngripen i retten til privatliv ved å pålegge norske nettselskaper å installere digitale strømmålere i hvert hjem, og at norske domstoler har krenket retten til rettferdig rettergang som følge av utilstrekkelig prøving og begrunnelse.

Elvia, som ble representert av Haavind-partner Aksel S. Tannum, peker på Høyesteretts avgjørelse og sier at saken er avgjort.

(©NTB)

Flere nyheter: