Menu
Kulturminister Anette Trettebergstuen åpnet Regnbuedagene i Bergen på Den nasjonale scene. Hun mener det er viktig å fortsette å markere etter de mye omtalte truslene mot Redd Barnas barnepride-arrangement. Foto: Tuva Åserud / NTB

Kulturministeren åpnet Regnbuedagene i Bergen

Kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) åpnet Regnbuedagene på Den Nationale Scene i Bergen fredag.

Av NTB | 02.06.2023 19:28:52

Politikk: – Det er fantastisk deilig, og det føles ekstra viktig å være her på åpningen i år, ikke minst når vi vet hva som skjedde i går, sa kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) til NRK fredag kveld.

Hun sikter til Redd Barnas barnepride-arrangement som ble møtt med hets og voldstrusler. Redd Barna har anmeldt truslene til politiet i Oslo, og fredag gikk organisasjonen gjennom flere trusler for å samle dem opp og sende til politiet i Bergen.

Truslene gikk på at personene sa de skulle dukke opp i parken og utføre trakassering og vold. de kom via både epost og sosiale medier.

– At vi avlyser arrangementet for å sikre barnenes trygghet, betyr ikke at vi lar oss true til taushet. Truslene viser hvor viktig det er å stå opp for rettighetene for barn som er LHBTI, sa leder Monica Sydgård i Redd Barnas Norges-program til NTB torsdag.

– Det at de valgte å flytte et arrangement som skulle vært utendørs, inn, viser at vi må fortsette å markere og kjempe for at alle skal være seg selv. Det er ingen selvfølge, og det viser gårsdagen, sa Trettebergstuen.

– Vi har et navn vi ønsker å undersøke, og vedkommende har status som mistenkt per nå. Etterforskningen videre skal bringe klarhet i om det er rette avsender eller ikke, sier hun.

– Det er uttalelser vi ønsker å se nærmere på, om de kan være straffbare opp mot straffebudet om hatefulle ytringer, legger hun til.

I utgangspunktet besluttet organisasjonen å avlyse arrangementet. Løsningen ble å flytte arrangementet innendørs.

Politiadvokat Anne Jorun Myklebust i Vest politidistrikt sa til Bergens Tidende fredag at de etterforsker trusselsaken, og at anmeldelsen de har fått, foreløpig er kodet som hensynsløs atferd.

(©NTB)

Flere nyheter: