Menu
Kryptovault, et selskap som leverte datasenterløsninger for utvinning av kryptovalutaen bitcoin, er konkurs med en gjeld på 100 millioner kroner. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Kryptovault konkurs på grunn av ubetalt husleie på 7,7 millioner

Kryptovault, et selskap som leverte datasenterløsninger for utvinning av kryptovalutaen bitcoin, er konkurs med en gjeld på 100 millioner kroner.

Av NTB | 08.12.2023 16:30:32

Økonomi og næringsliv: Kryptovault har ni ansatte. Selskapet ble etablert for å utnytte billig norsk strøm til utvinning av bitcoin, men gikk konkurs etter at en utleier gikk til retten for å få betalt 7,7 millioner i husleie for industrihaller utenfor Hønefoss, skriver Dagens Næringsliv.

De samlede kravene mot Kryptovault skal være i størrelsesorden 100 millioner kroner.

Administrerende direktør Kjetil Hove Pettersen sier til E24 at selskapet ikke hadde penger til å betale alle kreditorene, og at de ikke kan forskjellsbehandle kreditorer.

– Det var ikke mulig å komme til enighet med de kortene vi kunne spille på, sier Pettersen.

Kryptovault fikk et resultat før skatt på minus 116 millioner kroner i 2022, mot et overskudd på 85 millioner året før.

«Utviklingen i inntekter og kostnader har vært dårligere enn ledelsens forventninger. 2022 var preget av mye usikkerhet i markedet og selskapet opplevde en redusert etterspørsel etter sine tjenester, samtidig som rekordhøye strømpriser har ført til en brå økning i driftskostnadene», skrev selskapet i årsrapporten for 2022.

For drøye to år siden sa Kryptovault-sjef Pettersen at selskapet hadde knekt koden på hvordan man driver på stabil og effektiv måte, skriver Dagens Næringsliv.

(©NTB)

Flere nyheter: