Menu
Simen Hegstad Krüger vant femmila i Holmenkollen for første gang. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Krüger vant femmila i Kollen – tidobbelt norsk

VM-vrakede Simen Hegstad Krüger vant 50-kilometeren i fri teknikk i verdenscupen i Holmenkollen lørdag. Det ble en norsk superdag på hjemmebane.

Av NTB | 11.03.2023 12:45:34

Sport: Krüger, Hans Christer Holund og Iver Tildheim Andersen satte opp farten etter rundt tre mil. De byttet ski én runde før resten av feltet og tjente på det. Trioen fikk mange sekunder ned til feltet og ga ikke fra seg forspranget. I avslutningen var Krüger best og tok seieren.

– Det var veldig tøft. Jeg, Holund og Andersen hadde en god fart og byttet ski en runde før alle andre. Jeg tror det var vinnertrekket. Jeg hadde litt trøkk igjen etter VM, og det er stort for meg å vinne dette løpet, sa Krüger til arrangøren etter seieren.

Andersen måtte slippe Lyn-duoen Holund og Krüger med sju kilometer igjen. Krüger vant spurten og sikret seieren. Holund tok annenplassen, mens Martin Løwstrøm Nyenget kom på tredjeplass.

Nyenget vant femmila i Kollen i fjor. Da gikk den i klassisk stil. Andersen ble nummer fire.

Verken Krüger eller Holund fikk plass på det norske VM-laget på femmila. Det skjedde til tross for at Krüger hadde vunnet tre gull tidligere i mesterskapet. Lørdag viste de kjempeform og gikk inn til dobbel Lyn-seier.

Etter at feltet var samlet i rundt tre mil, satte trioen med Holund i spissen opp farten. Det gjorde at flere sterke løpere tapte noen sekunder.

Femmila i Kollen gikk uten flere sterke utlendinger. Dermed var det duket for en norsk superdag på hjemmebane, og det ble det også. De ti øverste plassene på resultatlista ble tatt av nordmenn.

Til uken er det verdenscupsprint i Drammen. Etter det skal langrennseliten flytte seg til Falun.

Pål Golberg er regjerende verdensmester på øvelsen etter at han spurtet ned sølvvinner Johannes Høsflot Klæbo i Planica nylig, men lørdag fikk han det tøft i kampen om en topplassering.

Blant dem var Klæbo og Golberg, som begge kjemper om å vinne verdenscupen sammenlagt. Klæbo har forspranget i kampen om den gule trøya hittil.

(©NTB)

Flere nyheter: