Menu
Harald Østberg Amundsen (t.v.), Simen Hegstad Krüger og Hans Christer Holund da Simen Hegstad Krüger vant dagens 15 km langrenn fri teknikk for menn under ski-VM 2023 i Planica, Slovenia. Foto: Heiko Junge / NTB

Krüger med VM-knockout: – Nesten for mye av det gode

Simen Hegstad Krüger fikset et nytt VM-gull på 15-kilometeren og er dobbeltvinner. Spenningen levde til siste slutt.

Av NTB | 01.03.2023 14:05:36

Sport: Harald Østberg Amundsen avsluttet fort, men ikke raskt nok.

Krüger leverte et monsterløp og vant foran Amundsen og Hans Christer Holund.

Tidligere i VM var Krüger best på fellesstarten med skibytte over tre mil.

– Det ble litt mer spennende enn jeg likte mot slutten. Jeg gikk på litt vel hardt i midtrunden. Jeg var på stålet. Det var utrolig spennende å følge innspurten inne på stadion, sa Krüger til NRK.

– Det er utrolig å være dobbelt verdensmester. Det er nesten for mye av det gode. Jeg hadde en drøm om å ta ett gull i løpet av VM. Dette er utrolig stort.

– Dette er fantastisk, men det føltes ikke som noe sølvløp. Det var fryktelig tungt ute i løypa, sa Amundsen.

– Det er rått, det Krüger gjør. Han utklasser de andre, sa NRKs ekspertkommentator Fredrik Aukland underveis i rennet.

Krüger kom til mål til klar ledelse.

Det ble spennende mot slutten. Amundsen tok sekunder på Krüger inn mot mål, men ikke mange nok. Krüger tittet bort på storskjermen på stadion flere ganger, men kunne til slutt juble for gullet.

– Det ble mer spennende på slutten enn jeg hadde trodd. Jeg får litt sjokk når Harald går inn bare fem sekunder bak. Men det var nok en kombinasjon av en imponerende avslutning av Harald og en litt sliten Simen på slutten, sa landslagstrener Eirik Myhr Nossum til Viaplay.

Klæbo ble nummer fire i onsdagens løp, bare 0,9 sekund bak Holund.

– Dette var for dårlig. Det er bare å glemme denne dagen og se fram mot stafetten, sa en meget skuffet Klæbo til NRK og la til at han ikke kunne peke på en klar grunn til plasseringen.

Petter Northug er mestvinnende i verdensmesterskap for menn med 13 gull. Han følges av Bjørn Dæhlie med ni og Klæbo med åtte.

Det gjenstår to langrennskonkurranser for gutta i Planica. Fredag starter Klæbo og tre lagkamerater som storfavoritter på 4 x 10 kilometer. Norge har vunnet alle VM-stafetter siden nederlaget i Ramsau-mesterskapet i 1999.

Søndag venter femmila i klassisk stil for herreløperne.

Onsdag skøytet Krüger av gårde i voldsom fart fra start til mål. Bare Amundsen var i nærheten av å tukte ham. Han endte 5,3 sekunder bak lagkameraten og tok sølv.

Johannes Høsflot Klæbo må fortsatt vente på den første distanseseieren i VM eller OL. 2023-VM er likevel en suksess for ham med to gull og ett sølv fra tidligere i mesterskapet.

(©NTB)

Flere nyheter: