Menu
Simen Hegstad Krüger gikk inn til mål som en suveren NM-vinner på femmila på Tolga. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Krüger knuste alle på NM-femmila: – Litt ekstra stas

Simen Hegstad Krüger (30) var ustoppelig god og gikk inn til en suveren NM-tittel på 50-kilometeren på Tolga.

Av NTB | 31.03.2023 17:34:05

Sport: Lyn-løperen var klart best gjennom hele rennet og var i mål til en overlegen bestetid. Da skilte det over fem minutter til nestemann på lista.

Senere kuttet sølvvinner Harald Østberg Amundsen avstanden til 2.37,9 minutter, mens Håvard Moseby tok bronsen etter å ha blitt slått med 2.51,5.

– Det ble et veldig bra løp, så det er morsomt å avslutte sesongen på dette viset. En bra dag og bra ski. Det er litt ekstra stas å vinne en NM-femmil med intervallstart, for da blir det alltid et hardt og tøft skirenn, sa Krüger til NTB etterpå.

Seieren kom under en måned etter at han ble vraket fra det norske laget som fikk gå femmila i VM.

– Det er veldig kult å klare å få en seier i et klassiskrenn òg. Det er ikke veldig mange ganger jeg har klart det. Det er stort, sa han til NRK.

Kanalen fulgte opp med å spørre hvordan han nå vurderer VM-uttaket. Han ble droppet etter å ha vunnet tre gull i Planica-mesterskapet.

– Jeg synes vi kan si oss ferdige med det der, men det har vært en fantastisk sesong.

Tidligere i måneden vant 30-åringen også femmila i Holmenkollen.

– Det har vært en ellevill sesong. Jeg hadde ikke turt å håpe på at den skulle bli så god. Drømmen var å ta et VM-gull denne vinteren, for det var det jeg manglet, og så står jeg igjen med tre… Utrolig moro, sa Krüger i en oppsummering overfor NTB.

(©NTB)