Menu
Kronprins Haakon ble  med på åpningen av årets Sykle til jobben-aksjon og syklet fra Skaugum til Slottet  onsdag. Foto: Lise Åserud / NTB

Kronprinsen syklet til jobben

Sykle til jobben-aksjonen fyller 50 år. Kronprins Haakon deltok i markeringen ved å sykle fra Skaugum til Slottet onsdag formiddag.

Av NTB | 03.05.2023 10:24:11

Medisin og helse: Like før klokken 10 kom kronprinsen syklende opp mot Slottet i vårsola. Han ankom sammen med syklende representanter fra Norges Bedriftsidrettsforbund, som arrangerer aksjonen.

Kronprinsens sykkeltur var på rundt to mil. Han og kronprinsesse Mette-Marit syklet den samme distansen til jobb i 2012 i anledning aksjonen, som i likhet med kronprinsen fyller 50 år i år.

– Turen var veldig bra. Jeg tok det stille og rolig. Veldig fint syklevær, da, sa kronprinsen til TV 2 etter å ha gått av sykkelen.

– Det er utrolig bra med bedriftsidrett, og at det er mange som blir aktivisert gjennom det. Det er sånn for meg også, for jeg har ikke syklet så mye i det siste. Så man kommer liksom litt i gang med sesongen, så det var veldig bra.

(©NTB)

Flere nyheter: