Menu
I et stort intervju med Aftenposten forteller kronprins Haakon at han i en periode tvilte på om han ville bli konge. Foto: Terje Pedersen / NTB

Kronprinsen i stort intervju: Var i tvil om han ville bli konge

I et stort intervju forteller kronprinsen at han i en periode hadde sterke tvil om sin kommende kongegjerning. Han forteller også om savnet av Ari Behn.

Av NTB | 14.07.2023 10:42:54

Kuriosa og kjendiser: Den 20. juli fyller kronprins Haakon 50 år, og i den anledning har Aftenposten gjort et langt intervju med ham.

Her får han blant annet spørsmål om han noen gang har tvilt på om han ville bli konge – en jobb han er født til å overta.

– Jeg hadde en stor runde om hva jeg ville, og hva som var viktig for meg, forteller kronprinsen.

Han sier at denne perioden varte fra ungdomsskolealder og gjennom videregående.

– Jeg tenkte: «Skal jeg la dette skje meg, eller skal jeg velge det selv?» Jeg kom fram til at jeg tror resultatet blir bedre hvis jeg bare velger det, sier kronprinsen.

I intervjuet snakker også kronprins Haakon ut om savnet av Ari Behn, som var gift med hans søster Märtha-Louise fram til 2017. Behn tok sitt eget liv i desember 2019.

– Jeg savner Ari, vi snakker ganske mye om ham. Husk at vi har veldig mange minner sammen. Det er så utrolig trist at han er borte, sier kronprinsen i intervjuet.

(©NTB)

Flere nyheter: