Andrej Kramaric og Luka Sucic feirer utligningsmålet til 1-1 mot Albania. Foto: Jens Büttner / DPA via AP / NTB.

Kroatias stjernegalleri lever farlig etter 2-2 i EM – Albania utlignet langt på overtd

Albanias Klaus Gjasula scoret først et selvmål før han tok ansvar og utlignet til 2-2 på overtid mot langt mer merriterte Kroatia i fotball-EM onsdag.

Av NTB | 19.06.2024 17:13:08

Sport: Det så nemlig ut til at Kroatia snudde det hele i sin favør. Først utlignet Andrej Kramaric til 1-1 i det 74. minutt, og bare to minutter senere gjorde et selvmål av nevnte Gjasula at Kroatia kunne ha stukket av med tre svært viktige poeng.

Kroatene lever nemlig farlig etter at de tapte 0-3 for Spania i åpningskampen i det som blir betegnet som «dødens gruppe».

Nå må Kroatia vinne mot Italia 24. juni for at det skal bli avansement, eventuelt som ett av de fire beste treerlagene.

På papiret skal Kroatia være et av fotball-EMs beste lag, men i praksis har det ikke sett slik ut, og lenge så det heller ikke slik ut mot Albania.

Albania ledet fullt fortjent etter de første 45 minuttene, men laget har bare ett poeng på de to første kampene og må vinne mot Spania i den siste kampen for å avansere.

Det kan bli vanskelig.

Ledelsen kunne ha blitt doblet da Inters Kristjan Asllani kom alene med keeper etter drøye halvtimen. Bare sterkt keeperarbeid av Dominik Livakovic hindret en ny scoring. En potent Asllani var blant banens aller beste spillere de første 45 minuttene, og til tross for at Kroatia var gode til å trille ball ledet Albania fullt fortjent ved halvtid.

Men til slutt ble presset for stort, og i det 74. minutt hadde de fått nok. Kroatia puttet to kjappe og hadde alt i egne hender før Albanias senere overtidsmål skapte balanse i regnskapet.

Spania og Italia møtes i gruppe B torsdag.

Albania scoret allerede etter 23 sekunder i 1-2-tapet for de regjerende europamesterne fra Italia. I kampen mot Kroatia tok det 10.21 minutter før ballen satt i nota. En innsvinger av Jasir Asani ble headet inn av Sparta Prahas Qazim Laci.

Kroatia ble et langt bedre lag da ungguttene Mario Pasalic og Luka Sucic kom inn til 2. omgang, og laget presset de første 30 minuttene etter hvilen, men albanerne forsvarte seg godt lenge og var dyktige til å ta vare på mulighetene de fikk på Volkparkstadion i Hamburg.