Menu
Alexander Kristoff satt i brudd lenge i Dwars door Vlaanderen. Foto: Martin Sylvest / NTB

Kristoff viste form før Flandern rundt: – Hva er du laget av!

Det ble en lang dag i brudd for en imponerende Alexander Kristoff i sykkelrittet Dwars door Vlaanderen i Belgia. Med fem kilometer igjen var det slutt.

Av NTB | 29.03.2023 16:54:03

Sport: Jumbo-Visma-rytter Christophe Laporte fra Frankrike gikk solo de siste kilometerne og kom alene til mål i det 183,7 kilometer lange rittet fra Roselare til Waregem.

Spanske Oier Lazkano hadde krefter igjen etter en lang dag i brudd sammen med Kristoff og ble nummer to. Neilson Powless fra USA tok 3.-plassen.

– Dårlig betalt for Kristoff og Uno-X i dag, sa Discoverys kommentator Theis Magelssen.

Søren Wærenskjold ble beste Uno-X-rytter like bak topp ti.

Med 25 kilometer igjen var det bare Kristoff og Lazkano igjen i front. Duoen ble til slutt hentet av et utbryterfelt med ni ryttere, inkludert vinneren Laporte.

Kristoff selv var litt skuffet, men stilte opp relativt blid – og sliten – til intervju. Han hadde ikke friske nok bein til å være med på tampen, sa han.

– Jeg er glad jeg var med helt fram til finalen, men til slutt ble det litt skuffende etter all innsatsen, sa Kristoff.

– Hva er du laget av! For en måte han angriper på i dag. Det er så nære å holde helt inn, men det er Jumbo-Visma – de vinner alt, sa Magelssen.

– Det er lite som er morsommere enn Alexander Kristoff på offensiven. Formen hans er åpenbar god, og han pleier å respondere veldig bra på kraftanstrengelser som dette. Det lover godt for det som venter i helgen, sier TV 2s sykkelekspert Magnus Drivenes.

Kristoff vant Flandern rundt i 2015.

Mathieu van der Poel vant Dwars door Vlaanderen i fjor, men sto ikke på startstreken i år, i likhet med belgiske Wout Van Aert eller sloveneren Tadej Pogacar.

Kristoff var med et tidlig brudd sammen med fire andre ryttere nesten helt fra start. Det er ikke ofte at Uno-X-rytteren har gått i slike brudd opp gjennom karrieren. Gruppen hadde på det meste fire minutters ledelse, og med ti mil til mål var avstanden rundt to minutter.

Kristoff viste at han er i god form før søndagens Flandern rundt.

(©NTB)