Menu
Alexander Kristoff er Uno-X' foretrukne spurter på mandagens etappe. Foto: Jerome Delay / AP Photo / NTB.

Kristoff foretrukket som Uno-X-spurter

Det er Alexander Kristoff som skal prøve å vinne for Uno-X dersom det blir en massespurt på mandagens Tour de France-etappe inn til Torino.

Av NTB | 01.07.2024 11:33:22

Sport: Det bekrefter daglig leder i Uno-X, Thor Hushovd, til TV 2. Før avklaringen har det vært knyttet spenning til om det var Kristoff eller Søren Wærenskjold som skulle få lagets tillit.

– Begge er i form, men Kristoff har bevist i det siste at han har løftet seg litt. Han er bedre i år enn han var på samme tid i fjor, forklarer Hushovd.

– Søren har ikke spurtet på en stund. Da han vant Belgia rundt, vant han tempoetappen og forsvarte bare ledelsen etter det. Han er en stor kar, så det er en bra mann å ligge bak, for du får mye le i vinden, men han kommer til å få muligheter senere. Det er allerede bestemt, og de etappene er pekt ut, fortsetter han.

Uno-X har fått en drømmestart på treukersrittet ettersom Jonas Abrahamsen har vist knallform på de to første etappene og har kjempet til seg både klatre- og poengtrøyen. Mandag må han imidlertid holde seg i feltet og prøve å hjelpe Kristoff å skinne.

– Vi kan sitte inne i bussen og komme opp med hundre scenarioer. I en ideell verden går vår grønne mann inn i de siste svingene med Søren Wærenskjold på hjul, og så drar Søren ut av den siste svingen med Alex på hjul. Da får det gå som det går, sier Hushovd.

(©NTB)

Flere nyheter: