Menu
Benjamin Stokke scoret to mål for KBK mot Moss. Foto: Anders Tøsse / NTB

Kristiansund knuste Moss og inntok tabelltoppen

Kristiansund overnatter på 1.-plass i svært jevne 1. divisjon etter 4-1-seier over Moss på hjemmebane.

Av NTB | 10.06.2023 17:09:01

Sport: Kristiansund har vært solid på hjemmebane og viste det igjen i lørdagens fartsfylte kamp. Kombinasjonen Sondre Strand Nilsen og Benjamin Stokke la grunnlaget for en klar seier.

37 minutter var spilt da Stokke headet inn 1-0 på innlegg fra Nilsen. Kort tid etter pause skjedde det samme igjen, og KBK doblet ledelsen.

Før timen var spilt rakk Nilsen også å score selv, og da var kampen i realiteten punktert. Stokke fikk muligheten til å gjøre 4-0 på et straffespark noen minutter senere, men han blåste ballen langt utenfor.

– Mikkelsen (trener) ba om to mål i dag, så det fikk holde, kommenterte Stokke spøkefullt overfor TV 2.

– Det er for dårlig. Jeg hadde bestemt meg for å gå for kraft, og jeg så til og med at keeperen gikk feil, og så brant jeg til, la KBK-spissen til.

Moss-back Adnan Hussein ble utvist i straffesituasjonen, og det ble ikke lett for gjestene å slå tilbake med ti mann. Likevel skulle de skape spenning da Sebastian Pedersen utnyttet svakt keeperspill og headet inn 1-3 etter 80 minutter.

Hjemmepublikummet kunne puste lettet ut da Leander Alvheim headet inn 4-1 kort tid før slutt. Kristiansund ligger foran Kongsvinger og Sogndal på bedre målforskjell, men KIL vil ta tilbake 1.-plassen med poeng hjemme mot Ranheim søndag.

Sogndal spilte 0-0 borte mot Mjøndalen og misbrukte muligheten til å overta serieledelsen.

I Grimstad vant Jerv 1-0 over Raufoss, og dermed er også sørlendingene med i tetstriden for alvor. Sogndal-innlånte Emanuel Grønner scoret kampens eneste mål.

(©NTB)