Menu
Politiets kriminalteknikere på åstedet der ekteparet i 70-årene ble funnet døde av skuddskader 19. mai. Foto: Joakim Halvorsen / NTB

Kristiansund: Ektemann siktet for å ha drept kona før han skjøt seg selv

Politiet i Kristiansund mener ektemannen skjøt og drepte kona i Kristiansund 19. mai. De ble begge funnet døde.

Av NTB | 02.06.2023 14:59:03

Kriminalitet og rettsvesen: 19. mai rykket politiet i Kristiansund ut etter melding om at en person lå alvorlig skadd på trappen utenfor en enebolig i Kristiansund. Den skadde var en 75 år gammel kvinne som bodde i huset. Kvinnen ble sendt til sykehus, hvor det etter kort tid ble slått fast at hun var død.

Inne i huset fant politiet kvinnens 73 år gamle ektemann død, med skuddskader. Det ble også funnet et skytevåpen i huset, et håndvåpen som var lovlig registrert på mannen.

– Politiet har arbeidet etter en hovedhypotese om at mannen først har skutt kvinnen og deretter tatt sitt eget liv. En omfattende etterforskning har styrket denne hypotesen, skriver politiet i en pressemelding fredag ettermiddag.

– Mannen har status som siktet. Han er siktet for drap, skriver politiet.

Begge de døde er obdusert, og politiet gjengir fredag opplysninger fra den foreløpige rapporten som rettsmedisinerne har utarbeidet. Kvinnen var påført flere skuddskader, og dødsårsaken antas å være skudd mot hodet. Etterforskningen viser at det ble løsnet skudd mot henne både inne i huset og på utsiden der hun ble funnet.

Ektemannen døde av skudd i brystet.

Politiet har så langt gjennomført om lag 30 vitneavhør og gjennomført annen teknisk og taktisk etterforskning. Noe motiv kan etterforskerne foreløpig ikke si noe om.

(©NTB)

Flere nyheter: