Det ble borteseier til Kristiansund mot Sogndal onsdag. Foto: Christoffer Andersen / NTB

Kristiansund best i opprykksduell

Kristiansund fikk med seg 4-2 fra bortemøtet med Sogndal i 1. divisjon fotball. Lagene har like mange poeng i jaken på spill i Eliteserien.

Av NTB | 04.10.2023 20:12:31

Sport: Fem runder før slutt står begge på 38 poeng. Kristiansund er nummer fem og foran Sogndal på målforskjell. En plass blant de seks beste gir opprykksmuligheter.

Dan Peter Ulvestad tok KBK i føringen etter et kvarter. Han hadde mange rundt seg, men fikk likevel stange inn et frispark. Før pause kom også 2-0 ved Torgil Gjertsen, som scoret på en andreball.

Etter drøyt en halvspilt andre omgang ble det spenning på Fosshaugane Campus. Sondre Ørjasæter kom i full fart og styrte hardt inn 1-2.

Sluttminuttene ble innholdsrike. Først la Brynjólfur Willumsson på til 3-1 for gjestene fra straffemerket, men like etter kunne Andreas Hoven redusere i kjølvannet av en corner.

Langt ut i overtiden var KBKs seier i boks. Da kom Mikkel Rakneberg alene med keeper og scoret sikkert.

Sogndal har kun to seirer på sine ni siste kamper. Rekken er heller ikke spesielt lystig for Kristiansund (to på åtte), men fikk en opptur onsdag.