Menu
Suzann Pettersen er europeisk Solheim Cup-kaptein. Foto: Bernat Armangue / AP / NTB

Krisestart for Tutta og Europa i Solheim Cup: – Hun har fått noe å tenke på

Suzann «Tutta» Pettersen måtte se elevene sine få den verst tenkelige starten på den prestisjetunge Solheim Cup-duellen mot USA fredag. Europa ligger under 0-4.

Av NTB | 22.09.2023 12:53:09

Sport: Den gjeve golfturneringen ble innledet med foursomekamper fredag formiddag. Der slår spillerne annenhver gang på samme ball.

Europa-kaptein Pettersen måtte se laget sitt slite allerede i åpningen, og de fire duellene utviklet seg etter hvert til å bli det reneste marerittet. Da fasiten var skrevet, hadde amerikanerne tatt alle de fire poengene.

– Tutta har fått noe ekstra å tenke på. Det var ikke planen å være fire poeng ned, sa Discovery-kommentator Andreas Torp.

– En fryktelig svak prestasjon av Charlie Hull og Emily Pedersen. Det er ingen tvil om at én av dem, kanskje begge to, skal settes på benken til ettermiddagens runde, sa Torp under Discoverys sending.

De tre andre foursomekampene ble atskillig jevnere, men endte til slutt med amerikansk seier. Lexi Thompson og Megan Khang slo de svenske debutantene Maja Stark og Linn Grant etter 17 hull, mens duoen Nelly Korda/Allison Corpuz tok seg av Leona Maguire og Anna Nordqvist.

Den siste duellen mellom Danielle Kang/Andrea Lee og Europas Celine Boutier og Georgia Hall endte også med amerikansk seier til tross for Boutier tidvis spilte gnistrende golf for Europa.

Det er inntil videre ikke kjent om USAs kaptein Stacy Lewis eller Europa-kaptein Pettersen gjør endringer i sammensetningen eller i hvilke spillere som skal på banen da.

Europa har vunnet de to siste utgavene av Solheim Cup.

Turneringen spilles normalt annethvert år. Likevel skal det spilles en ny utgave også neste år. Der har allerede Suzann Pettersen fått kapteinsvervet for det europeiske laget.

2024-utgaven foregår i Virginia i USA.

Særlig overraskende var det at britiske Charley Hull og danske Emily Kristine Pedersen fikk kjempetrøbbel mot amerikanerne Ally Ewing og Cheyenne Knight. Hull og Pedersen fikk aldri spillet til å stemme, og duellen var avgjort i amerikansk favør allerede etter 14 hull.

Fredag ettermiddag fortsetter duellen i Spania med fire fourballkamper. Der slår de fire spillerne i hver kamp på hver sin ball, og den beste ballen fra hvert av kontinentet er tellende på de 18 hullene.

(©NTB)