Menu
Oversiktsbilde av hovedkvarteret til den sveitsiske banken Credit Suisse i Zürich. Storbanken er av en domstol i Singapore beordret til å betale mer enn 10 milliarder kroner i erstatning til Georgias tidligere statsminister Bidzina Ivanisjvili. Foto: Michael Buholzer / Keystone via AP / NTB

Kriserammede Credit Suisse beordret til å betale gigantsum til georgisk eksstatsminister

Den sveitsiske storbanken Credit Suisse er beordret til å betale 926 millioner dollar i erstatning til Georgias tidligere statsminister Bidzina Ivanisjvili.

Av NTB | 26.05.2023 12:19:19

Kriminalitet og rettsvesen: Avgjørelsen kom i en domstol i Singapore fredag. Summen tilsvarer 10,2 milliarder kroner. Ivanisjvili saksøkte Credit Suisse i Singapore, New Zealand og Bermuda fordi han mener problemer og uredelig styring førte til betydelige økonomiske tap.

Banken uttrykker stor misnøye med avgjørelsen og varsler anke.

– Avgjørelsen er gal og skaper betydelige juridiske problemer. Credit Suisse har som hensikt å jobbe hardt for en anke, heter det i en uttalelse.

– Saksøker har bevist at den saksøkte ikke oppfylte sin plikt om å sikre verdiene, heter det i en uttalelse fra domstolen.

– Den saksøkte er pliktig å kompensere saksøkerne for de beregnede tapene. Den mengden er for øyeblikket beregnet til 926 millioner dollar, heter det videre.

Domstolen opplyser at erstatningen kan reduseres med nesten 80 millioner dollar om partene inngår forlik.

Credit Suisse, Sveits’ nest største bank, ble i mars kjøpt opp av konkurrenten UBS. Kjøpsavtalen ble inngått i håp om å unngå en større internasjonal bankkrise, etter at flere amerikanske banker gikk ad undas.

(©NTB)

Flere nyheter: