Menu
Landsmøtet i KrF har vedtatt å gå inn for nye verktøy til politiet i kampen mot bakmenn i narkotikahandelen. Foto: Lars Thomas Nordby / NTB

KrF vil gi politiet flere verktøy i kampen mot narkotika

Kristelig Folkeparti har vedtatt at politiet bør få ta spyttprøver og sikre data på telefoner for å kunne etterforske kriminelle bakmenn i narkotikabransjen.

Av NTB | 22.04.2023 15:34:35

Politikk: Et forslag fra KrFU om å utvide politiets verktøykasse i kampen mot kriminelle i narkobransjen ble lørdag vedtatt av KrFs landsmøte. Partiet er enig i at man ikke skal straffe tungt rusavhengige, men er likevel opptatt av at denne holdningen ikke fører til at man får en utilsiktet avkriminalisering eller legalisering av narkotika i samfunnet.

På landsmøtet lørdag vedtok partiet at politiet må sikres hjemler til å kunne ta spyttprøve av narkotikabrukere og til å undersøke narkokunders mobiltelefoner for å etterforske hvem som har solgt narkotika.

– Politiet har fått sine hender bundet på ryggen, og bruk av narkotika er i praksis avkriminalisert. Politiet har ikke verktøyene til å kunne straffeforfølge kriminelle bakmenn, skriver KrFU i begrunnelsen for resolusjonen og viser til Riksadvokatens nye retningslinjer på feltet.

Ungdomspartiet kaller det et paradoks at politiet har hjemmel til å kunne ta spyttprøve ved promilletest i trafikken uten mistanke, men de kan ikke ta spyttprøve av ungdommer ved mistanke om rusbruk.

(©NTB)

Flere nyheter: