Menu
Mandag besøkte KrF-leder Olaug Bollestad det nye sykehuset i Narvik, som snart skal stå ferdig. Foto: Edel-Marie Haukland / NTB

KrF vil gi en ekstra milliard til sykehusene – besøkte Narvik

KrF-leder Olaug Bollestad mener situasjonen på norske sykehus er kritisk og vil gi mer penger. Hun ber også regjeringen om å gripe inn i kuttplanene i nord.

Av NTB | 22.11.2023 12:19:50

Politikk: – Hvert år er helseministerens mål at køene ikke skal øke mer. Hvert år øker køene. Ap- og Sp-regjeringen har ikke prioritert sykehusene i sine budsjetter, tross en kritisk situasjon. Det går på helsa og tryggheten løs, sier KrF-lederen i en pressemelding.

Hun mener det trengs én milliard kroner mer for å demme opp for manglende finansiering.

Mandag denne uken besøkte KrF-lederen det nye sykehuset i Narvik, som snart skal stå ferdig.

– Her var det bare å kaste om på kalenderen og booke første fly nordover for å møte de som vet hvor skoen trykker, sier Bollestad.

I Nord-Norge raser nemlig sykehusdebatten for fullt, etter at en arbeidsgruppe nylig foreslo å legge ned sykehuset i Lofoten og fjerne akuttilbudet i Narvik.

– Jeg er bekymret for at det pågående arbeidet i Helse nord ødelegger deler av sykehustilbudet i nord, allerede før sykehuset blir åpnet. Det gir jo absolutt ikke mening, sier Bollestad.

Hun ber helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) gå inn i saken, og mener også den må tas opp i Stortinget.

(©NTB)

Flere nyheter: