Menu
Uno-X-laget under NM tidligere i år. Foto: Geir Olsen / NTB

Kragh Andersen best i Frankfurt – seierskampen glapp for Kristoff

Søren Kragh Andersen gikk til topps i den 60. utgaven av sykkelklassikeren Eschborn-Frankfurt. Alexander Kristoff var uhyre nær å komme inn i seierskampen.

Av NTB | 01.05.2023 17:14:10

Sport: Kristoff jaktet sin femte rittseier i Tyskland, men trillet i mål som nummer tolv, 18 sekunder bak seierherren fra Danmark.

Kampen om seieren ble avgjort på den siste kilometeren inn til mål. Der var Kragh Andersen sterkest i spurten i en frontgruppe på et titalls ryttere. Det var Alpecin-rytterens første triumf på to år og 211 dager.

Det var bare den andre danske seieren i rittet. For akkurat 30 år siden vant Rolf Sørensen.

Østerrikske Patrick Konrad tok annenplassen, mens italienske Alessandro Fedeli trillet over målstreken som nummer tre.

Sven Erik Bystrøm syklet godt for Intermarché og ble nummer 15, mens Edvald Boasson-Hagen (TotalEnergies) endte på 30.-plass.

Han gikk også til topps i 2014. I fjor vant irske Sam Bennett. Årets utgave var nummer 60 i rekken.

Uno-X stilte med fem nordmenn i rittet, men U23-verdensmester Søren Wærenskjold måtte kaste inn håndkleet underveis etter å ha følt seg dårlig, ifølge TV 2. Det gjorde jobben mer utfordrende for det norske laget og seiershåpet Kristoff.

Med rundt tre mil igjen samlet det seg en gruppe på ti ryttere i front, der ingen nordmenn var med. De holdt helt inn til mål. I hovedfeltet var det tydelig frustrasjon i mangel på kjørevilje i kampen om å ta igjen utbryterne. De kom ikke nærmere enn 17 sekunder.

Flere Uno-X-ryttere satt i den gruppen. Sykkeleliten var over flere tøffe stigninger mandag.

Kristoff har vunnet endagsrittet med målgang i Frankfurt fire ganger, sist i 2018. Det var hans tredje strake seier i samme ritt.

Et brudd på seks ryttere kom seg løs tidlig, men greide ikke å tilrive seg en stor nok luke til at det holdt helt inn.

(©NTB)