Menu
Konsernsjef Hilde Merete Aasheim måtte se Hydro legge frem et stort fall i driftsresultatet for tredje kvartal i 2023. Foto: Emilie Holtet / NTB

Kraftig resultatfall for Hydro

Norsk Hydros justerte driftsresultat før skatt var på 3,89 milliarder kroner i tredje kvartal, en nedgang fra 9,72 milliarder i samme kvartal i fjor.

Av NTB | 24.10.2023 07:22:28

Økonomi og næringsliv: Det kommer fram i selskapets kvartalsrapport tirsdag morgen.

Aluminiumsselskapet peker på «krevende og usikre markeder» som årsaken til fallet.

Hydro er også kraftig ned fra andre kvartal i 2023, da de leverte et brutto driftsresultat på 7,08 milliarder kroner.

Selskapet skriver at lavere salgspriser på aluminium og alumina, lavere volumer i Extrusions og resirkuleringsvirksomheten, samt redusert CO2-kompensasjon hadde negativ innvirkning på resultatet, men at det delvis ble utlignet av lavere råvarekostnader.

– Hydro møter nedgangen i markedet med håndfaste tiltak. I Hydro Extrusions og resirkuleringsvirksomheten bruker vi vår produksjonsfleksibilitet og tilpasningsevne til å håndtere fallende etterspørsel, sier konsernsjef Hilde Merete Aasheim i Hydro.

I tillegg opplyser selskapet om at to personer som jobbet for underleverandører på Hydro-prosjekter døde i oktober.

Den ene døde da han jobbet på Qatalum-verket i Qatar, mens den andre døde under vedlikehold av aluminaraffineriet Alunorte i Brasil.

– Det er dypt tragisk at to unge menn som arbeidet på våre anlegg ikke kom trygt hjem til familiene sine. Våre tanker går til familiene og de berørte kollegene, sier Aasheim.

(©NTB)

Flere nyheter: