Menu
Politiet i Kosovo holder vakt ved klosteret i Banjska, ikke langt fra grensen til Serbia, onsdag denne uken. Rundt 30 angripere stormet landsbyen og barrikaderte seg i klosteret i helgen. Foto: Visar Kryeziu / AP / NTB

Kosovo ber om sanksjoner mot Serbia etter politidrap

Kosovo ber verdenssamfunnet innføre sanksjoner mot Serbia, som de hevder forsynte våpen til opprørerne som drepte en politimann i helgen.

Av NTB | 29.09.2023 08:22:44

Krig og konflikter: En politimann og tre væpnede serbere ble drept da rundt 30 opprørere stormet en landsby nord i Kosovo, nær den serbiske grensa, søndag.

– Serbia må sanksjoneres for dette. Hvis ikke gjør de det igjen, sa statsminister Albin Kurti i en tale til nasjonalforsamlingen torsdag.

Kurti mener det var profesjonelle aktører fra Serbia som sto bak angrepet, og at de er forsynt med våpen fra hjemlandet. Ifølge statsministeren har de beslaglagt både et pansret kjøretøy, granater, AK-47 maskingevær og rakettkastere.

Serbia har gjentatte ganger nektet for beskyldningene. Forholdet mellom Serbia og Kosovo har vært svært anspent etter at regjeringen i sistnevnte i mai valgte å sette inn etnisk albanske ordførere i fire kommuner med serbisk majoritet.

Angrepet og kampene ved klosteret i Banjska, hvor angriperne barrikaderte seg, er en av de verste urolighetene på årevis i provinsen.

Kosovo har pågrepet tre av angriperne. De krever også utlevert seks menn de hevder har tatt seg tilbake over grensa til Serbia.

(©NTB)

Flere nyheter: