Menu
Anne Kjersti Kalvå har testet positivt på korona og blir ikke å se i Tour de Ski-avslutningen. Foto: Terje Pedersen / NTB

Korona ødelegger for Kalvå igjen – reiser hjem fra Tour de Ski

Anne Kjersti Kalvå (30) fikk påvist koronasmitte etter onsdagens Tour de Ski-etappe. Trønderen blir ikke med videre til konkurransene i Val di Fiemme.

Av NTB | 05.01.2023 10:15:10

Medisin og helse: Det opplyser Norges Skiforbund i en pressemelding. Der står det at Kalvå allerede er på vei hjem til Trondheim.

Lundamo-løperen gikk inn til fjerdeplassen på 20-kilometeren i Oberstdorf, men det ble en tung reise i løypene. Før rennstart var hun 20 sekunder bak tourleder Frida Karlsson i sammendraget, men vel framme i mål ble hun slått med nesten halvannet minutt.

Kalvå forlater Tour de Ski etter å ha vært tredje best sammenlagt foran de tre siste etappene i Nord-Italia. Denne sesongen har hun vært solid på distanse og aldri vært utenfor topp åtte.

I fjor spolerte koronaviruset 30-åringens deltakelse i Beijing-OL. Da ble hun smittet kort tid før avreise.

Tidligere i uken testet også kvinnenes landslagstrener Sjur Ole Svarstad positivt på korona. Onsdag kom også beskjeden om at Martin Løwstrøm Nyenget er ute av herretroppen etter å ha følt seg uvel. Skiforbundet meldte at han hadde testet negativt på korona, men senere fikk også Nyenget et positivt utslag.

– Vi fortsetter våre strenge tiltak med små kohorter, munnbind og god håndhygiene. Alle har faste plasser i fast bil og faste bordplasseringer, og vi har egne spiserom, forteller Norges langrennssjef Espen Bjervig til NRK.

(©NTB)

Flere nyheter: