Menu
HamKams Henrik Udahl scoret 2-1-målet. Foto: Trond R. Teigen / NTB

Kontroversiell straffe sikret HamKam-seier borte mot Sandefjord: – Billig

Et «billig» straffespark sikret 2-1-seier for HamKam borte mot Sandefjord i Eliteserien torsdag kveld.

Av NTB | 27.06.2024 21:03:21

Sport: Dermed klatret «kameratene» opp på 9.-plass på tabellen. Sandefjord er på sin side tabelljumbo og kjemper en hard kamp om å beholde plassen.

– Det er ikke noe straffe, det er jo skulder. Det sier jo HamKam-treneren til og med og. Det er sånn vi får mot oss, vi kan ikke være avhengig av dommere og alle andre ting. Vi må sørge for det selv, og det er for dårlig, sier Sandefjord-trener Hans Erik Ødegaard til TV 2.

HamKam-trener Jakob Michelsen ville ikke si sin mening til TV 2, men keeper Marcus Sandberg sa seg imidlertid enig med Sandefjord-sjefen.

– Før VAR hadde de aldri dømt straffe på den der. Nå når det er VAR, så blir det sånn. De dømmer straffe, også skal de ut og titte og så blir det jævlig mye stemning eller nervøsitet. Det er litt dumt, sier Sandberg til TV 2.

Islendingen spilte for Sandefjord mellom 2019 og 2021, før turen fikk videre til Budapest Honvéd. I fjor gjorde han comeback i Eliteserien da han signerte for HamKam i august.

Snaue 20 minutter senere ble vondt til verre for Sandefjord da Fredrik Pedersen måtte av med en skade etter en smell fra Henrik Udahl.

Vertene kunne likevel gå til pause på uavgjort etter at Filip Ottosson banket ballen i krysset fra utenfor 16-meteren, fem minutter før hvilen.

– Den er soft. Det var et billig straffespark, konkluderte TV 2- kommentator Amund Lutnæs.

Hjemmesupportene ble helle ikke noe mer fornøyd på dommer Sivert Øksnes Amland da Cheng ble tatt inni 16-meteren, og spillet ble vinket videre. En VAR-sjekk viste riktignok at Marcus Sandberg var først på ball.

HamKam fikk en drømmestart på kampen da tidligere Sandefjord-spiller Vidar Ari Jónsson fikset ledelse etter bare ni minutter. Scoringen kom etter mye klabb og bakk i feltet på et frispark. Ballen endte til slutt hos Jónsson, som bredsidet gjestene i ledelsen.

Halvveis inn i andre omgang havnet riktignok Sandefjord under igjen etter en kontroversiell straffe. Christopher Cheng og Udahl var i en skulder mot skulder-duell, hvor sistnevnte gikk i bakken. Spissen gikk selv fram og sendte gjestene i ledelsen igjen.

(©NTB)