Adem Güven var i målhumør for Kongsvinger hjemme mot Sandnes Ulf. Bildet er fra en kamp mot Fredrikstad tidligere i sesongen. Foto: Geir Olsen / NTB

Kongsvinger vant stort og utsatte KFUMs opprykksfest

Kongsvinger har fortsatt en teoretisk sjanse til å rykke direkte opp til Eliteserien etter 4-0 over Sandnes Ulf.

Av NTB | 29.10.2023 17:02:50

Sport: Etter en seig høst har KIL radet opp to strake seirer i 1. divisjon. Superveteranen Adem Güven (38) varmet Gjemselund-publikummet med to scoringer og bidro sterkt til søndagens triumf.

Sandnes Ulf hadde lite å stille opp med og havnet under tidlig. 14 minutter var spilt da Güven fikk god tid til å stille siktet og skrudde ballen inn i lengste hjørne.

KIL var inspirert på hjemmebane og hentet fram et mønsterangrep etter 22 minutter. Ludvig Langrekken kastet seg fram og satte ballen i mål på pasning fra Martin Vinjor.

Sandnes Ulf klappet sammen mot slutten, og Kristoffer Hay laget straffespark og ble utvist da han veltet KILs Martin Hoel Andersen i eget felt. Straffen ble omsatt i scoring av Joacim Holtan.

Seieren gjør at KIL er oppe på 49 poeng og dermed fem bak serietoer KFUM Oslo med to kamper igjen. «Kåffa» kan sikre opprykket hjemme mot byrival og tabelljumbo Skeid neste helg.

Etter en tam åpningsomgang skapte Thomas Lillo bortejubel da han stanget inn Torbjørn Kallevågs innlegg i det 49. minutt.

Hødd kjempet seieren hjem, men ligger fortsatt på nedrykksplass. Ett poeng skiller opp til Jerv foran de to siste rundene, mens Åsane er ytterligere tre poeng foran etter å ha slått Moss 2-1 søndag.

Skeid har allerede rykket ned, men det blir stor spenning i nedrykksstriden de siste to rundene. Jerv og Åsane møtes neste helg.

Håvard Åsheim reduserte for FFK på tampen, men vertene klarte ikke å hindre sitt annet tap for sesongen. De ligger fire poeng foran KFUM før de møter Moss (b) og Jerv (h).

Start sikret langt på vei kvalifiseringsplass med 2-0-seier hjemme mot Bryne. Gjestene har derimot fire poeng opp til Sogndal på den nederste kvalifiseringsplassen.

Etter pause var det duket for Güven-show. Han ble sendt på løpetur med en langball fra Jesper Grundt og tok godt vare på muligheten. Sololøpet endte med at han puttet ballen i mål etter å ha rundt keeper.

I bunnstriden har det sett tøft ut for Hødd, men sunnmøringene tente håpet om overlevelse da overraskende slo Raufoss 1-0 på bortebane.

Fredrikstad hadde håpet å sikre serietittelen i 1. divisjon, men feilet hjemme mot Mjøndalen. Gjestene vant 2-1 etter scoringer av Love Reuterswärd og Martin Rønning Ovenstad (straffe).