Adem Güven scoret kampens første mål i 1. divisjonskampen mellom Moss og Kongsvinger søndag. Foto: Geir Olsen / NTB

Kongsvinger tok tilbake tabelltoppen i 1. divisjon – slo Moss på bortebane

Veteranen Adem Güven ble matchvinner da Kongsvinger tok en knepen 1-0-seier borte mot Moss i 1. divisjon fotball søndag.

Av NTB | 25.06.2023 16:59:02

Sport: Fredrikstad gikk forbi Kongsvinger på tabelltoppen i 1. divisjon lørdag, men Vegard Hansens menn tok tilbake den øverste plassen med to poengs margin da de slo Moss på bortebane søndag.

Etter en intens åpning var det Kongsvinger som tok ledelsen etter 26 minutters spill. Et innlegg endte opp i beina til Güven som satte inn 1-0.

Det ble også det avgjørende målet for Kongsvinger som sikret seg sesongens niende trepoenger.

Tabelljumbo Åsane greide på sin side å ta et sterkt poeng mot topplaget Kristiansund. Kampen endte 2-2.

Benjamin Stokke headet vertene i ledelsen etter 28 minutters spill. Fem minutter senere doblet Brynjólfur Willumsson, da han på vakkert vis chippet inn 2-0. Didrik Fredriksen svarte for gjestene på straffespark like etter sidebyttet, og Ola Heltne Nilsen utlignet ti minutter før slutt.

I Oslo fortsatte KFUM storformen da de knuste Sandnes Ulf 3-1 søndag. Dermed sikret de seg sin femte strake seier i serien.

Simen Hestnes og Johannes Nuñez Godoy (2) scoret målene for oslolaget, alle i første omgang. Henrik Jensen scoret et trøstemål for Ulf ti minutter før slutt.

KFUM har dermed spilt seg opp til tredjeplassen i serien og er for alvor med i kampen om opprykk til Eliteserien. Sandnes Ulf er like over nedrykksstreken.

Skeid er nest sist på tabellen med ti poeng etter 13 spilte. Raufoss er like over streken med tre poeng mer.

Åsane var også nære å snu kampen, men oppgjøret endte til slutt 2-2. Bergenslaget forblir sist på tabellen, mens Kristiansund rykket ned én plass til fjerdeplassen.

I bunnkampen spilte Skeid seg tidlig inn i trøbbel mot Raufoss da keeper Simen Vidtun Nilsen lagde straffespark etter elleve minutter. Loris Mettler satte inn 1-0 på det påfølgende straffesparket og ble matchvinner.