Vegard Hansens Kongsvinger reddet uavgjort borte mot Sogndal. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Kongsvinger reddet uavgjort borte mot Sogndal – Ranheim endte KFUMs seiersrekke

Vegard Hansens Kongsvinger spilte 3-3 borte mot Sogndal i 1. divisjon lørdag ettermiddag, mens Ranheim knuste KFUM 4-2 på hjemmebane.

Av NTB | 19.08.2023 17:04:35

Sport: Kongsvinger topper likevel 1.-divisjonstabellen med tre poeng ned til Fredrikstad på 2.-plass, som riktig nok har én kamp mindre spilt. De tar imot Kristiansund på søndag.

Jesper Grundt sendte Kongsvinger i ledelsen allerede etter sju minutter på et innlegg fra Mats Haakenstad. Det skulle imidlertid ikke holde for Hansens menn da først Kristoffer Nessø utlignet tolv minutter etter pausen, før Oskar Borgthorsson fullførte snuoperasjonen fire minutter senere.

Kampen skulle imidlertid vise seg å være langt fra avgjort. Sondre Ørjasæter sendte Sogndal opp i 3-1-ledelse ti minutter senere, før Vegard Leikvoll Moberg og Martin Vinjor satte inn to raske mål og reddet uavgjort for serieleder KIL.

Sivert Solli sendte vertene i ledelsen allerede etter tre minutter, før Erik Tønne doblet ti minutter før pause.

Etter hvilen fortsatte Ranheim målfesten da Christian Eggen Rismark scoret 3-0-målet to minutter inn i andre omgang, før Akinshola Akinyemi satte ballen i eget nett to minutter senere.

KFUM fortsetter likevel på 3.-plass på 1.-divisjonstabellen. Det skiller imidlertid fire poeng opp til KIL på tabelltopp.

Sandnes Ulf tok også en sterk 2-0-seier borte mot Jerv, mens Hødd sikret tre viktige poeng i nedrykkskampen da de vant 2-0 hjemme over Skeid.

I Trondheim tok Ranheim en stor skalp da de satte en stopper for KFUMs seiersrekke med 4-2-triumf. Oslo-laget sto med fire strake seire, og ni seire på sine siste ti kamper, før de gjestet Ranheim.

16 minutter før full tid vartet Johannes Hummelvoll Nuñez opp med en liten kunstscoring av et trøstemål for gjestene, før Rismark også scoret et selvmål for Ranheim.