Adem Güven scoret for Kongsvinger søndag. Her avbildet i en cupkamp mot Tromsø i 2019. Foto: Geir Olsen / NTB

Kongsvinger beholdt tabelltoppen – Åsane stoppet festen på Bryne

Kongsvinger fortsetter på toppen av 1.-divisjonstabellen etter å ha vunnet 3-0 hjemme over Ranheim søndag ettermiddag.

Av NTB | 11.06.2023 16:59:27

Sport: Det kunne imidlertid sett helt annerledes ut om Bendik Bye hadde vært litt mer presis fra krittmerket. For etter bare 15 minutters spill fikk gjestene tildelt er svært billig straffespark, som August Strömberg enkelt reddet da Bye satte ballen svakt i keeperhøyde til venstre.

I stedet kunne Ludvig Langrekken sende vertene i ledelsen drøye ti minutter senere, før Ranheim rotet det fullstendig til i forsvar og Adem Güven doblet ledelsen fire minutter inn i 2. omgang.

Etter hvilen ble vondt til verre for gjestene da Joacim Holtan fastsatte resultatet 14 minutter før full tid. Ranheim faller dermed ned til 5.-plass på tabellen.

Åsane tok nemlig en tidlig ledelse signert Håkon Sjåtil, og Emil Sildnes økte bare seks minutter senere. Fire minutter på overtid reduserte Mamadou Diaw for vertene.

Med 2-1 sikret bergenserne sin første seier i serien denne sesongen. De fortsetter likevel som tabelljumbo med bare åtte poeng etter 12 serierunder.

I det som på papiret var søndagens største kamp trakk Fredrikstad det lengste strået og sikret 3-1-seier hjemme over Start og inntok 2.-plassen to poeng bak Kongsvinger.

Det ble litt mer spenning i kampen da Vito Wormgoor reduserte med 30 minutter igjen på klokken, men Ludvig Begby drepte gjestenes håp om poeng da han sikret 3-1-seier tre minutter på overtid.

Østfoldingene er dermed på opprykksplass sammen med Kongsvinger.

I kampen om å være nest best i hovedstaden tok KFUM sin fjerde strake ligaseier da de vant 4-0 borte mot Skeid, mens Sandnes Ulf rotet bort tre viktige poeng da Hødd snudde til 3-1-seier på bortebane.

På Bryne kunne det nesten virke som det ble et sent nachspiel for vertene etter at byens store helt Erling Braut Haaland vant Champions League-finalen lørdag kveld.

Stian Stray Molde sendte vertene i ledelsen etter en drøy halvtime, før Philip Aukland satte inn 2-0-målet sju minutter inn i 2. omgang.