Menu
Karsten Warholm fikk kongepokalen under friidretts-VM. Foto: Geir Olsen / NTB

Kongepokaler til Karsten Warholm og Henriette Jæger i friidretts-NM

Karsten Warholm og Henriette Jæger ble lørdag tildelt årets kongepokaler under friidretts-NM på Jessheim.

Av NTB | 08.07.2023 21:03:07

Sport: Utdelingen fant sted etter at siste øvelse under mesterskapet på Jessheim var avsluttet.

Warholm fikk kongepokalen for sjette gang. Ingen norske herreløper har fått utmerkelsen flere ganger. Tidligere sleggekaster Sverre Strandli og spydlegenden Andreas Thorkildsen har like mange.

På kvinnesiden står Grete Waitz oppført med sju kongepokaler. Det er flest av alle.

Kongepokalene går til de utøverne som har levert det sterkeste resultatet under NM. Warholm innkasserte langt på vei utmerkelsen allerede fredag da han dundret inn til fenomenale 46,76 på favorittøvelsen 400 meter hekk.

Etter pangløpet på Jessheim var 27-åringen klar på at kongepokalen var en viktig motivasjon for å stille i NM, og at han legger prestisje i å øke beholdningen av det gjeve metallet.

Allsidige Henriette Jæger fikk kongepokalen for gullet på 400 meter med tiden 51,65. Aremark-jenta var igjen uhyre nær å sette norsk rekord. Rekorden tilhører Amalie Iuel og lyder på 51,64.

En jury utpeker vinnerne av kongepokalene på NMs siste dag. Den oppnevnes av styret i Norges Friidrettsforbund. Årets jury besto av friidrettspresident Anne Farseth, Jo Nesse og Hanne Lyngstad.

Nesse er leder av statistikk og rekordutvalget i friidrettsforbundet, mens Lyngstad har ansvar for toppidrett og utvikling.

Tiden er hans fjerde raskeste løp på distansen noen gang. Han har kun løpt fortere to ganger under Bislett Games og da han tok OL-gull i Tokyo i 2020.

Jæger er svært talentfull og deltar i en lang rekke øvelser. Nylig var hun kun to hundredeler unna å slette Iuel-rekorden på 400 meter under lag-EM i Polen. På Jessheim kom hun altså enda nærmere.

(©NTB)