Menu
Skuespillere fra Klemetspelet framfører et dansenummer fra forestillingen for kongeparet. Foto: Annika Byrde / NTB

Kongeparet på tur i Nordland

Kongeparet besøker denne uka seks kommuner i Nordland for å møte lokale og for å oppleve kultur. Mandag ankom de Hemnes i kongeskipet Norge

Av NTB | 05.06.2023 13:48:51

Politikk: Første stopp på Nordlandsturnéen er bygda Hemnesberget i Hemnes kommune. Kong Harald holdt tale for de fremmøtte, så en danseforestilling og fikk en introduksjon i lokal båtbyggekunst.

– Det er godt å være i Nord-Norge igjen!

Det skortet ikke på lovord om den lokale naturen, fjellet, havet og folkene i Nordland i kongens tale.

– Dronningen og jeg har gledet oss til å besøke dere. Vi puster så fritt her i nord – hvor det er så mye hav, fjell og himmel. Og helt spesielt mange hyggelige mennesker.

Kongen gratulerte Hemnes og bedriften Natre Vinduer med Mangfoldsprisen 2022.

– Alle har en rolle å fylle. Alle har noe bidra med. Alle har noe unikt som bare er ens eget. Dette mangfoldet er en søyle i samfunnet vårt – når vi bare vet å se verdien av det. Og her i bygda har dere tatt verdien av mangfold på alvor.

– Dronningen og jeg ser fram til resten av besøket. Her kryr det åpenbart av musikalske talenter og kreativ kraft, så vi gleder oss til å oppleve alt dere har forberedt.

Mandag kveld ankommer kongeparet Hattfjelldal. Derifra går turen videre til Leirfjord, Vevelstad og Sømna, før turen avsluttes i Bindal på torsdag.

EMBED START Custom Kongeparet får blomster av Aiden Patrik Haugli (t.v.) og Andrea Sørli. Foto: Annika Byrde / NTB EMBED END Custom

EMBED START Custom Kongeparet får en introduksjon i kommunens båtbyggertradisjon. Foto: Annika Byrde / NTB EMBED END Custom

(©NTB)

(©NTB)

Flere nyheter: