Menu
Kong Harald og dronning Sonja ankom Åseral i Åseral kommune i Agder mandag i forbindelse med fylkesbesøkene til Agder og Rogaland 26.-30. mai. Foto: Lise Åserud / NTB

Kongeparet besøker Åseral i perfekt bunadsvær

Det blir mye lokal folkemusikk og dans når kongeparet mandag besøker Åseral. Det er ligger an til folkefest, selv om det er meldt regn i Agder-kommunen.

Av NTB | 27.05.2024 11:53:05

Kultur og underholdning: Kongeparet ankom Kyrkjebygd rundt klokken 11.30 og ble ønsket velkommen av vertskapet. Så gikk de til Minne Kultursenter, der de skal se en film av og om Åseral.

Kommunen har færrest innbyggere i Agder, 923 stykker. Mange hadde tatt seg fri for å delta under det kongelige besøket, som er første gang kong Harald og dronning Sonja er på offisielt besøk i kommunen.

Bunadene var hentet fram for anledningen, og stemningen var god, selv om det er meldt regn utover dagen.

– Vi må bare gjøre det beste ut av det. Det er egentlig perfekt bunadsvær, for det er lite vind og ganske varmt, sier Karina Ljosland til Lindesnes Avis.

I løpet av dagens program vil kongeparet få presentert Åserals brede og aktive idretts- og kulturliv. Minne kultursenter er samlingsstedet for kultursatsingen, og store deler av programmet for besøket finner sted der.

Åseral er en tradisjonell jordbrukskommune sentralt plassert midt i Agder. Det er dessuten mange tilreisende, med rundt 2500 fritidshytter og flere alpinanlegg. Med fire kraftverk produserer den lille kommunen nok strøm årlig til å dekke forbruket for 82 600 boliger.

(©NTB)

Flere nyheter: