Menu
Dronning Silvia og kong Carl Gustaf ønsket velkommen til festforestillingen torsdag. Foto: Fredrik Sandberg / TT / NTB

Kongelige i sen middag for å feire Carl Gustaf

Den andre dagen av 50-årsfeiringen av svenske kong Carl Gustafs 50 år på tronen ble avsluttet med supé – en sen middag – torsdag kveld.

Av NTB | 14.09.2023 22:54:28

Kuriosa og kjendiser: Blant gjestene under jubileet er det norske kongeparet.

Det er også danske dronning Margrethe, som har regjert i 51 år. Hun og den svenske kongen er således de lengstsittende monarkene i Europa. De to er søskenbarn.

Den sene middagen fant sted på Drottningholms slott ved Stockholm. Tidligere på kvelden fikk gjestene se Den kongelige operaen hedre jubilanten med en forestilling på Drottningholmsteatern.

Fredag starter hovedfeiringen av det kongelige jubileet, på datoen da Carl Gustaf ble kronet i 1973. Dagen markeres med kirkeseremonien Te Deum i Slottskyrkan, salutt fra Skeppsholmen, vaktskifte og sanghyllest i Yttre Borggård og jubileumsmiddag på det kongelige slott i Stockholm.

Riksdagen har bestemt at dette skal være offisiell flaggdag. Feiringen fortsetter lørdag.

77-årige Carl Gustaf ble arveprins knapt ni måneder gammel da faren omkom i en flyulykke i januar 1947. Han overtok tronen 15. september 1973, bare 27 år gammel. Han giftet seg i 1976 med tyske Silvia Renate Sommerlath, som han traff i 1972.

(©NTB)

Flere nyheter: