Menu
Geir Aga er ansatt som ny administrerende direktør i KS. Foto: Elena Garm / KS / handout / NTB

Kommunedirektør Geir Aga ansatt som ny sjef i KS

Kommunedirektøren i Bærum, Geir Aga, er ansatt som ny administrerende direktør i KS.

Av NTB | 28.06.2024 12:43:06

Utdanning: – Jeg er sikker på at KS i Geir Aga får en svært dyktig administrerende direktør. Kommunesektoren står overfor store utfordringer de neste årene. Økonomien blir strammere, kampen om arbeidskraft og kompetanse øker, og oppgavene blir stadig flere, sier styreleder i KS, Gunn Marit Helgesen i en pressemelding.

KS er kommunesektorens interesse- og arbeidsgiverorganisasjon.

– Geir har dyp kunnskap om hele kommunesektoren og dens utfordringer, og han har allerede solid innsikt i KS’ roller og oppgaver gjennom flere verv i KS, sier Helgesen.

Aga er utdannet jurist fra Universitetet i Oslo og har i tillegg en Master of management i endringsledelse.

Før han ble kommunedirektør i Bærum kommune i 2020, var han kommunaldirektør for byrådsavdeling for byutvikling i Oslo kommune i 11 år. Han har også vært leder av kemnerkontoret i Oslo og divisjonsdirektør i Skatteetaten.

– Jeg vil takke den politiske ledelsen ved styreleder Gunn Marit Helgesen og nestlederne Odd Stangeland og Aud Hove for tilliten. Sammen skal vi spille politikken god, videreutvikle en spennende interesseorganisasjon og jobbe for hele kommunelaget. Denne jobben er en innertier for en som elsker kommunesektoren, sier Aga i pressemeldingen.

Aga overtar etter Lasse Hansen som har sagt opp sin stilling for å pensjonere seg.

(©NTB)

Flere nyheter: