Menu
ARKIVBILDE: E. Solberg / Radio Haugaland

Kommen hadde skyld i øksedrapet

Haugesund kommune brøt kravet til forsvarlig helsehjelp til mannen som sto bak øksedrapet i Haugesund i 2019.

Av Egil M Solberg | 02.02.2023 21:33:53

Øksedrapet: Det er Statsforvalteren i Vestland som har konkludert med at Haugesund kommune brøt kravet til forsvarlig helsehjelp.

Bjørg Marie Skeisvoll Hereid ble drept med øks på Vår Frelsers gravlund i februar 2019. Drapsmannen var en psykisk syk mann, godt kjent av både politi og helsevesen.

Drapsofferets sønn har flere ganger stilt spørsmål om Haugesund kommunes rolle, og i fjor sommer ble det klart at Statsforvalteren ville åpne tilsyn, melder Haugesunds avis.

Nå er rapporten klar, og konklusjonen tydelig: Statsforvalteren har kommet til at Haugesund kommune brøt kravet til forsvarlig helsehjelp ved å ikke gi pasienten et helhetlig og koordinert helse- og omsorgstilbud, skriver avisa.

Men i rapporten fremkommer det ingen feil eller uforsvarlig virksomhet hos enkelte helseansatte eller andre som har vært involvert i behandling og oppfølging av mannen, men det påpekes at ansvaret ligger hos kommunen som organisasjon.

Dokumentasjonen viser at pasienten ikke hadde en individuell plan, og at det er uklart hvorfor han ikke hadde det, skriver Statsforvalteren ifølge avisa.

Flere nyheter: