Menu
Ida Marie Hagen avgjorde med en solid etappe for Norge i den blandede lagkonkurransen i kombinert i Granåsen lørdag. Foto: Geir Olsen / NTB

Kombinert: Norge vant blandet lagkonkurranse i Granåsen

Norges lag med Jens Lurås Oftebro, Gyda Westvold Hansen, Ida Marie Hagen og Jørgen Graabak tok seieren på blandet lagkonkurranse under prøve-VM i Trondheim.

Av NTB | 16.03.2024 15:47:43

Sport: Det norske laget gikk ut som nummer tre og hadde 16 sekunder å ta innpå ledende Østerrike, mens det var fem sekunder opp til Japan.

Oftebro klarte ikke helt ta inn Stefan Rettenegger i tet, men vekslet 5,9 sekunder bak.

– Det var hardt, for det var litt raskt føre. Man fikk melkesyre på litt andre steder, sa Oftebro til NRK etter etappen.

– Det var veldig artig og gå. Artig når man går med så gode utøvere på laget, sa Westvold Hansen.

Det gikk noen få hundre meter før Hagen var à jour. Hun distansert sin konkurrent og sendte Jørgen Graabak ut i en solid ledelse med hele 47,3 sekunder ned til Johannes Lamparter.

– Det var utrolig gøy og skikkelig morro å gå med mye støtte fra publikummet underveis. Det ble en kul og bra dag. Det var bare å gå på når jeg kom så nær, sa Hagen om sin monsteretappe.

– Det var gjort en kjempejobb av utøverne før meg. Det satte jeg stor pris på. Jeg kunne bare nyte publikummet underveis, sa Graabak.

Det ble derimot en hardere kamp om tredjeplassen mellom Tyskland og Japan. Der avgjorde Johannes Rydzek duellen mot Akiota Watabe.

Manuel Faisst, Nathalie Armbruster og Jenny Nowak var de øvrige på det tyske laget.

Blandet lagkonkurranse i kombinert består av hopp i normalbakken etterfulgt av 1 x 5, 2 x 2,5 og 1 x 5 kilometer langrenn.

Gyda Westvold Hansen klarte ikke å ta igjen Lisa Hirner, men tapte i stedet noen sekunder. Ida Marie Hagen med sin styrke i langrennssporet hadde 9,4 sekunder å hente inn på Annalena Slamik.

Trønderen Graabak så seg aldri tilbake og fikk en god treningsrunde i hjemlige områder i Granåsen på sin siste etappe. Østerrikeren klarte å kutte forspranget til 12,1 sekunder.

(©NTB)