Menu
Jarl Magnus Riiber var den eneste over 100 meter i lagkonkurransen i Planica. Foto: Heiko Junge / NTB

Kombinert: Norge i rute til VM-gull – leder etter hoppdelen i lagkonkurransen

Det norske kombinertlaget er gullfavoritt i den blandede lagkonkurransen i ski-VM og leder etter hoppdelen foran Japan.

Av NTB | 26.02.2023 13:35:31

Sport: Norge går ut fem sekunder foran Japan i langrennet, som er satt til å starte klokken 15. Det har ikke kommet noen beskjed om noen utsettelser tross omstarten av hoppdelen.

Tyskland går ut som nummer tre, 25 sekunder etter Norge.

– Det er deilig å ha den luken. Vi visste at det kom til å bli tøft i dag, og vi gjorde vårt beste for å gå ut i ledelse, sa Riiber i et intervju med arrangøren.

Etter godt over en times venting før omstarten i hoppbakken, kunne Ida Marie Hagen starte lagkonkurransen for andre gang for Norge.

Hagens første forsøk på 88,5 meter ble strøket da rennet måtte starte på nytt, og hennes andre forsøk endte på 87 meter. Det holdt til en foreløpig 3.-plass etter at alle lagene hadde gjennomført ett hopp hver.

Jens Lurås Oftebro fulgte opp med et kjempesvev på 99,5 meter, men grunnet et dårlig nedslag klarte han ikke å hoppe Norge noe oppover på resultatlisten.

– Det er et greit hopp. Det var utfordrende forhold oppi der, konkluderte Riiber overfor NRK og røpte at han blir ankermann for det norske laget.

Gyda Westvold Hansen sendte Norge opp i ledelsen med det soleklart lengste kvinnehoppet på 96,5 meter.

– Jeg var veldig, veldig nervøs, men jeg synes jeg gjorde jobben og er veldig fornøyd, sa Hansen.

Norge har til nå tatt full pott i kombinertøvelsene. Hansen vant kvinnenes kombinertkonkurranse fredag, før Jarl Magnus Riiber gikk til topps i normalbakkerennet lørdag.

Problemene skyldes angivelig snøfallet natt til søndag. Det kom flere centimeter tørr nysnø som la seg oppå et noe fuktig underlag, noe som gjorde at det «lugget» for hopperne i landingen.

Det greide imidlertid Jarl Magnus Riiber, som sto for dagens første hopper over 100 meter. Det sendte Norge opp på 2.-plass før de siste hoppene.

Rennet ble først startet klokken 10.30, men etter italienske Alessandro Pittin og japanske Akito Watabe falt, valgte juryen å omstarte rennet godt over to timer etter den oppsatte tiden.

(©NTB)

Flere nyheter: