Sander Sagosen hadde ikke sin beste dag på håndballbanen da Kolstad ble utklasset av Zagreb i skjebnekampen i mesterligaen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Kolstad utklasset av Zagreb i egen hall – CL-avansementet i ferd med å glippe

Kolstad kunne tatt et kjempesteg mot cupspillet i mesterligaen håndball, men trenger etter 25-34-tapet for Zagreb et lite mirakel for å gå videre.

Av NTB | 21.02.2024 20:27:43

Sport: Den storsatsende trønderklubben lå under fra første minutt og er nå tre poeng bak Zagreb med to runder igjen. For å klatre til den viktige 6.-plassen må laget ikke bare slå sterke Kielce borte og jumbolaget Pelister Bitola hjemme, men også håpe at Zagreb taper sine gjenstående kamper mot PSG og Kiel.

Kolstad må ta seg til cupspillet for at Norge skal ha garantert mesterligaplass neste sesong, ellers må man igjen håpe på wildcard slik klubben ble tildelt denne sesongen.

Zagreb påførte Kolstad et smertelig 11-målstap i lagenes første møte i september. Det var et tent hjemmelag som gikk på banen i egen hall for å revansjere den smellen, men så ble det et nytt mareritt.

Neste timeout kom etter 23.16 på stillingen 7-15. Gjennom det meste av første omgang scoret Zagreb to ganger for hver Kolstad-scoring, fram til 8-16 drøyt fem minutter før pause.

Så gjorde Sander Sagosen sin femte tekniske feil, og gjestene omsatte den i scoring. Snaut tre minutter før pause var ledelsen ti mål, da cubanske Yoel Cuni Morales scoret sitt femte mål til 8-18.

I pausen kunne publikum drømme om et eventyrlig comeback, men det svant fort da lagene kom på banen igjen. Zagreb beholdt grepet og slapp ikke hjemmelaget betydelig innpå seg.

Halvveis i 2. omgang var ledelsen sju mål på 20-27.

Vel åtte minutter før slutt var ledelsen nede i fem mål (23-28) for første gang siden 6-11, og Zagreb tok timeout. Den ble brukt godt, og gjestene hadde full kontroll i sluttminuttene.

Matej Mandic storspilte i gjestemålet helt fra start, mens Kolstad-spillerne ikke fant roen og gjorde feil på feil. Kolstad tok timeout første gang på 4-7 etter 12.44. «For mye adrenalin», sa Christian Berge i klynga, uten at det hjalp. Det var høye skuldre for hele gjengen.

Lars Eggen Rismark kom inn i målet de siste minuttene av omgangen og rakk tre redninger på seks skudd, like mange som Torbjørn Bergerud hadde på 17 skudd. Kolstad scoret omgangens to siste mål, deriblant en flyger av Sagosen.