Kolstad og Sander Sagosen nådde ikke helt opp mot Aalborg i mesterligaen i håndball. Foto: Henning Bagger, Ritzau Scanpix / NTB

Kolstad-tap i Danmark – Sagosen scoret flittig mot gamleklubben

Kolstads sluttspurt holdt ikke til et comeback i 25-27-nederlaget borte mot danske Aalborg i mesterligaen. Sander Sagosen ble kampens klare toppscorer.

Av NTB | 25.10.2023 20:22:29

Sport: Men trønderens ti mål ga ikke poeng mot klubben der proffeventyret startet.

Kolstad holdt lenge følge i første omgang, men lå under 12-17 ved pause. Etter sidebytte var gjestene i dytten og kuttet luken til 21-23 da kampen gikk inn i sluttfasen.

Det var i Aalborg at Sagosen startet proffkarrieren for alvor i 2014. Siden den gang har han vært innom Paris Saint-Germain og Kiel før han kom hjem til Trondheim og Kolstad foran denne sesongen.

Den hardtsatsende trønderklubben med Christian Berge som trener klarte ikke å gjenta bedriften da de i forrige uke slo det tyske storlaget Kiel i Trondheim Spektrum.

Kolstads tre seirer i Champions League har kommet mot Bitola Pelister, Pick Szeged og Kiel.

Aalborg satser også friskt innen herrehåndballen, og foran denne sesongen har klubben fått tilbake storspillere som Mikkel Hansen og målvakten Niklas Landin. I tillegg spiller de norske landslagsprofilene Kristian Bjørnsen og Sebastian Barthold i klubben. De stoppet på henholdsvis ett og tre mål.

Landin vant målvaktsduellen med 39 i redningsprosent mot Thorbjørn Bergeruds 35,7. Fram til i sommer var Landin og Sagosen lagkamerater i tysk håndball.

– Jeg synes spillet mitt og samarbeidet med forsvaret egentlig var bra, men vi slipper dem til på for mange kontringer. Når Niklas spiller som han gjør, blir det ofte dessverre slik, sa Bergerud til handball-kanalen.tv.

I sin neste mesterligakamp tar Kolstad imot franske Paris Saint-Germain. Den spilles 15. november.