Sander Sagosen fikk rødt kort mot Kiel. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Kolstad nær ny mesterligaskalp – Kiel snudde til 26-25-seier på hjemmebane

Kolstad var nær nok en overraskelsesseier på bortebane mot gruppeleder Kiel, men tapte til slutt 26-25 i mesterligaen i håndball onsdag kveld.

Av NTB | 06.12.2023 20:29:54

Sport: Dermed forsetter trønderne på 4.-plass med 9 poeng etter ti gruppespillskamper. Kiel topper gruppe A med 15 poeng.

Kolstad kom best ut fra startblokkene og jobbet seg raskt opp en tremålsledelse på 4-1. Tyskerne kom seg imidlertid raskt med i kampen igjen, og da lagene gikk til pause ledet Kiel 15-12.

Etter pause fikk trønderne igjen en kjempestart på omgangen da de nesten umiddelbart tok igjen tyskernes forsprang, før de gikk opp i 19-18-ledelse.

Fem minutter før full tid fikk Kolstads store stjerne, Sander Sagosen, det røde kortet etter at han var litt sen inn i en takling, hvor han traff en Kiel-spiller i ansiktet.

Det skulle vise seg å bli skjebnesvangert da Kiel satt inn tre kjappe mål, og plutselig ledet kampen 24-23.

Kiels Niclas Ekberg ble kampens toppscorer med sine åtte mål, mens Gudjonsson, Simen Ulstad Lyse og Sagosen scoret fem mål hver for Kolstad.

Lagene møttes også i slutten av oktober i Trondheim. Da stakk vertene av med en imponerende 34-30-seier. Kiel har bare gått på to tap i årets gruppespill. Kolstad står på sin side med fem tap.

Kolstad tok også en stor skalp da de vant 36-31 over PSG hjemme i Trondheim. Oppgjøret i Paris endte også i et imponerende 28-28-resultat.

Kolstad har igjen fire kamper i gruppespillet: Szegred (b) 15. februar, Zagreb (h) 21. februar, Kielce (b) 29 februar og Pelister (h) 6. mars.