Menu
Områdeleder Bård Ynnesdal i Tolletaten på pressekonferansen i forbindelse med et større beslag av narkotika i Kvinnherad. Foto: Tuva Åserud / NTB

Kokainbeslaget i Kvinnherad: – Trolig ikke første gang

Over 100 kilo kokain ble funnet på et lasteskip i Kvinnherad i forrige uke. – Det er all grunn til å tro at dette ikke er første eller siste gang, ifølge Tolletaten.

Av NTB | 18.04.2023 11:34:22

Kriminalitet og rettsvesen: Tolletaten har over flere år gjennomført kontroller med lasteskip som kommer til Norge fra Sør-Amerika, men har ikke tidligere gjort beslag av narkotika.

– Over lang tid har vi fulgt denne trafikken fra Sør-Amerika fordi vi har antatt at de bruker fartøy til å smugle narkotika til Norge. Dette er første gang vi har hatt treff på denne typen modus, og det viser at det var riktig å bruke tid på å kontrollere disse båtene, sier områdeleder Bård Ynnesdal i Tolletaten.

Trolig har det blitt smuglet narkotika til Norge på denne måten tidligere, selv om dette ikke er blitt oppdaget, mener Ynnesdal.

– Det er all grunn til å tro at dette ikke er første eller siste gang, sier han.

Seks personer er pågrepet etter narkotikafunnet.

– Å treffe både personer og narkotikaen samtidig, er vi veldig fornøyd med, sier han.

Ynnesdal mener tollernes innsats i forkant av politiaksjonen var avgjørende for at de store narkotikamengdene ble funnet.

– Tolletaten gjorde tollkontroll i forkant av pågripelsen, og det ble gjort funn under kontrollen som indikerte at det som ble funnet, kunne brukes i smuglingssak et annet sted i landet. Våre tjenestepersoner brukte vidsynet sitt og rapporterte dette videre, sier han.

(©NTB)

Flere nyheter: