Menu
Espen Kofstad leverte en ellevill snuoperasjon i New Delhi. Bildet er fra OL i 2016. Foto: Erik Johansen / NTB

Kofstad over cutgrensen etter vill opphenting og banerekord i India

Espen Kofstad spilte fantastisk golf på 2. runde på europatouren i New Delhi. Han kan klare cuten i turneringen tross torsdagens skrekkstart.

Av NTB | 29.03.2024 13:12:59

Sport: Det så bekmørkt ut for Kofstad etter at han noterte både en dobbeltbogey og en trippelbogey på veien til et resultat på ni slag over par på den første runden.

Da lå Kofstad på 141.-plass – fjerde sist i feltet som startet den indiske turneringen.

En strålende start fredag ga håp om sensasjon. 36-åringen, som startet runden på hull 10, noterte birdier på de tre første hullene og begynte klatringen på resultatlista.

Det ble en bogey og dermed en ny nedtur på 13. hull, men Kofstad lot seg ikke vippe av pinnen. Birdier på hull 16, 18, 2, 4, 5 og 6 ble fulgt opp av en eagle på det åttende hullet – samme hull som Kofstad torsdag brukte to slag over par på.

Totalt endte Kofstad runden på 62 slag, ti under banens par. Det er rekord på DLF Golf and Country Club i New Delhi, melder arrangøren.

– WOW! Espen Kofstad har akkurat slått banerekorden med en annenrunde på 62 etter å ha gått åpningen på 81. Han tar seg over cutgrensen og ligger nå an til å spille i helgen, skriver europatouren på X.

Fantomrunden gjør at nordmannen i skrivende stund ligger akkurat over cutgrensen med ett slag under par totalt. En rekke spillere har imidlertid til gode å fullføre sine runder før feltet deles i to.

Japaneren Keita Nakajima leder turneringen i den indiske hovedstaden så langt. Han har gått de to første rundene på totalt 14 slag under par.

(©NTB)