Tobias Grøndahl herjet med Flensburg-Handewitt, men Elverum tapte med ett mål. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Knepent tap for Elverum – ga Flensburg-Handewitt kamp til siste sekund

Elverum presset storklubben Flensburg-Handewitt knallhardt og var nær både ett og to poeng, men tapte 32-33 i europaligaens gruppespill.

Av NTB | 14.11.2023 20:30:09

Sport: Elverum tok ledelsen 31-30 drøyt to minutter før slutt med Tobias Grøndahls niende mål i kampen. Han utlignet til 32-32 med sitt tiende, men gjestene fra Tyskland avsluttet best og fikk vinnermålet ved Kay Smits.

Det var bittert for Elverum, som likevel viste styrke mot et lag som vant sine kamper mot gruppas to øvrige lag med henholdsvis 14 og 16 måls margin.

Det bør gi tro på at den norske klubben kan kjempe om 2.-plassen som gir avansement til hovedrunden. Kadetten Schaffhausen fra Sveits har den plassen to poeng foran Elverum etter tremålsseier borte mot Lovcen Cetinje fra Montenegro.

Etter returkampen mot Flensburg neste uke har Elverum igjen bortekamp i Montenegro og hjemmekamp mot den sveitsiske rivalen.

Lagene fulgte hverandre tett gjennom den første omgangen tirsdag, og det sto 13-13 til pause. Robin Paulsen Haug var god i målet og bidro til at Elverum holdt følge.

Fra 17-17 rykket Flensburg til seg tre måls ledelse, men Elverum lot seg ikke hekte av og sørget for en svært dramatisk avslutning.

Det endte med skuffelse for Elverum, men prestasjonen bør gi mye selvtillit foran kampene som venter.